חדשות בעולם
העתיד כבר כאן: הטכנולוגיה שמאפשרת ללקויי שמיעה לשמוע – בלי ניתוח
הטכנולוגיה שמאפשרת ללקויי שמיעה לשמוע ללא ניתוח: ADHEAR של Med-El משלבת מעבד קול ומגבר המרעיד את עצם הגולגלת
- נאוה נקש
- כ"ה כסלו התשע"ט
(צילום: Med-EL)
חברת MED-EL (Medical Electronics) האוסטרית, המתמחה בפתרונות שמיעה מושתלים, משיקה בישראל טכנולוגיה חדשה, ADHEAR, המאפשרת לאנשים הסובלים מלקות שמיעה הולכתית לשמוע ללא צורך בניתוח. הפתרון החדש כולל שני רכיבים חיצוניים – מתאם מיוחד המודבק לעור מאחורי אוזן המשתמש, ומעבד אודיו – הקולט תנודות של גלי קול באוויר וממיר אותן לרטט. המעבד מוצמד אל המדבקה, ומעביר את התנודות ישירות אל עצמות הגולגולת, וכך עוקפות את האוזן החיצונית או התיכונה – אשר אינן מתפקדות כראוי. כמו כן, למכשיר חיבור Bluetooth, המאפשר חיבור ישיר לכל מכשיר החל מטלפונים ועד למערכות שמע מתקדמות.
בישראל חיים כ- 800,000 בני אדם הסובלים מלקות שמיעה, ובהם גם אלפי ליקויי שמיעה הולכתית. לקות שמיעה הולכתית הינה פגיעה באוזן החיצונית או התיכונה, המונעת הולכה תקינה של צליל: גלי הקול אינם מגיעים אל אוזן הפנימית, למרות שהיא עצמה ממשיכה לתפקד. הסיבות ללקות שמיעה הולכתית הן רבות ומגוונות - כדוגמת דלקת האוזן התיכונה, גידולים שפירים (כולסטאטומה), נקב בעור התוף, טראומה ומומים באוזן התיכונה או החיצונית. לקות שמיעה הולכתית יכולה להיות זמנית ולכן, זמינותו של מכשיר שמיעה שאינו מחייב ניתוח מהווה פתרון יעיל במיוחד.
(צילום: Med-EL)
עד כה, הפתרון היחיד מבחינתם של לקויי שמיעה הולכתית היה ניתוח שתל הולכת עצם או שימוש במכשיר המוצמד באמצעות סרט המקיף את הראש. השימוש בסרט הינו מסורבל, הוא נוטה ליפול לעתים קרובות ואינו אסתטי. בעיית השמיעה הופכת ניכרת לעין, ומבחינתם של רבים מהמשתמשים, במיוחד הצעירים, נוצר כאן ניכור נוסף מול הסביבה.
רבים מהסובלים מאובדן שמיעה הולכתי אינם מעוניינים בפתרונות המוצעים להם ומוותרים על השמיעה, ביניהם ילדים ונוער. ה- ADHEAR מאפשר לעזור לאנשים אלה להתגבר על המחסומים הרבים אותם מציב אבדן השמיעה. בחודשים האחרונים, הובלנו בארץ התנסות במכשיר בקרב בוגרים וילדים. המשתמשים דיווחו כי מאז השימוש ב- ADHEAR החלו לקחת חלק באירועים חברתיים, מצב רוחם השתפר, החלו לעסוק בספורט ובקרב ילדים אף נצפה שיפור בהישגיים הלימודיים ובפעילות החברתית.
אודות MED-EL
חברת MED-EL (Medical Electronics) נוסדה על ידי אינגבורג וארווין הוכמאייר, אשר הציגו לראשונה בעולם, ב- 1977, שתל שבלול רב-ערוצי. שתל השבלול היה התחליף הראשון לחוש אנושי, חוש השמיעה. מאז ייסוד החברה ב- 1990 ועד היום, צמחה MED-EL והיא מונה עתה ליותר מ-1,900 עובדים ברחבי העולם ועוד 30 חברות בנות ברחבי העולם. התמחותה בפתרונות שמיעה מושתלים נעשית כיום מתוך חזון של חתירה להתגברות על אובדן השמיעה כמחסום לתקשורת.
כיום מציעה החברה מגוון רחב ביותר של פתרונות מושתלים ולא מושתלים לטיפול במגוון דרגות של אובדן שמיעה. כך, מאפשרים לאנשים ב -121 מדינות ליהנות ולשמוע בעזרת מכשיר MED-EL. פתרונות השמיעה של MED-EL כוללים מערכות השתלת שבלול ופתרונות לליקויי שמיעה שמקורם באוזן התיכונה, מערכת השתלת קול אקוסטית משולבת וכן שתל להולכת עצם.
MED-EL מיוצגת בישראל ע"י מדטכניקה אורתופון בע"מ – רשת מכוני השמיעה הגדולה בארץ, הנמנית עם קבוצת Amplifon העולמית, המונה למעלה מ-5,000 מכוני שמיעה ברחבי העולם.
נאוה נקש היא אחראית תחום שתלי שמיעה ושבלול במדטכניקה אורתופון.