בריאות ותזונה
איך להירדם מהר? 7 עצות יעילות
לא מצליחים לישון? אספנו עבורכם 7 עצות יעילות לשינה מהירה וטובה
- דבי רייכמן
- פורסם ז' שבט התשע"ט |עודכן
(צילום: shutterstock)
הרבה מאד אנשים סובלים בימינו מנדודי שינה. זה קורה לכל אחד מאיתנו: אנחנו נכנסים למיטה, עייפים מהיום הארוך שעבר עלינו – אבל לא נרדמים. השינה פשוט לא מגיעה.
אז מה עושים? איך אפשר להקל על ההירדמות בלילה?
1. דאגו לחושך. החשכה מסייעת להירדמות. השתדלו להחשיך את החדר כמה שיותר, ובשום אופן אל תנסו להירדם באור.
2. צרו סביבה מתאימה לשינה. צרו סביבכם סביבה שקטה – סגרו את החלונות כדי למנוע מרעשי הרחוב להיכנס, כבו מכשירי חשמל רועשים, מוסיקה וכדומה, וצרו אווירה של שינה.
3. דאגו לבצע פעילות גופנית במהלך היום, אבל אל תבצעו אותה סמוך לשעת השינה שלכם. האדרנלין שנוצר מהפעילות ירחיק מכם את השינה. לכן ודאו שבשעה-שעתיים לפני השינה אשר עוסקים בפעילות רגועה, ואת הפעילות הגופנית שמרו לשעות מוקדמות יותר של היום.
4. ודאו שהמיטה שלכם נוחה לכם. בחרו במזרן נוח עבורכם, בכרית איכותית, בשמיכה נעימה ומפנקת ובמצעים נוחים ונעימים. סביבה נעימה משרה שינה.
5. שמרו על קביעות בשעות השינה שלכם, ככל האפשר. אם תרגילו את הגוף להירדם בשעה מסוימת, יקל עליכם להירדם באותה שעה גם אם אתם עייפים פחות או מוטרדים יותר. הקביעות תעזור לכם גם להתעורר בזמן בבוקר.
6. אל תאכלו סמוך לשינה. אכילה, במיוחד של מאכלים "כבדים", מקשה על ההירדמות. סיימו את ארוחת הערב כשעה או שעתיים לפני שתלכו לישון.
7. אם כל העצות הללו עדיין לא סייעו לכם, פנו אל הרופא. יתכן שישנה סיבה רפואית כלשהי שמשפיעה על דפוסי השינה שלכם. הרופא יבצע בדיקות שגרתיות, ולעיתים ימליץ על ביקור במעבדת שינה, על מנת לזהות את הבעיה, אם ישנה.
תכנים נוספים בנושא שינה:
הרב זמיר כהן - כמה שעות צריך לישון בלילה, ובאיזו תנוחה? צפו