בריאות ותזונה
לא נתקעים בשירותים: מה עוזר לעצירות?
ממה נגרמת עצירות, ואיך אפשר לטפל בה? כל הדברים שתוכלו לעשות בעצמכם כדי לשחרר את העצירות
- דבי רייכמן
- פורסם ז' שבט התשע"ט |עודכן
(צילום: shutterstock)
עצירות היא תופעה קשה, מכאיבה ולא נעימה. לא מעט אנשים סובלים ממצב של עצירות כרונית – כלומר עצירות אשר נמשכת מעל 3 שבועות.
העצירות מתחלקת לשני סוגים: הראשון הוא עצירות תפקודית, שמגיעה בשל בעיה בתפקוד של המעי הגס, והשנייה היא עצירות משנית, שהיא תופעה שמתלווה לנטילת תרופות, למחלות שונות ולסגנון חיים בעייתי.
עצירות יכולה להיגרם בכלל צריכה מועטה של סיבים ושל נוזלים, בעקבות נטילה של תרופות מסוימות, בגלל מחלות נוירולוגיות או הפרעות הורמונליות, שיבוש במאזן המלחים בגוף, בעיות במעיים – דלקות, גידולים, תסמונת המעי הרגיז ועוד. בנוסף, עצירות יכולה להתלוות למצבים טבעיים כמו הריון, או להגיע בעקבות הגיל המתבגר.
אז מה עושים כשיש עצירות?
מקפידים לשתות הרבה, ומשלבים בתזונה היומיומית הרבה ירקות וסיבים תזונתיים. בזמן עצירות מומלץ לאכול פירות הדר וגם שזיפים, אשר ידועים בהשפעה הטובה שלהם על פעילות המעיים.
משתמשים בסיבים חיצוניים, אשר מסייעים לתפקוד של מערכת העיכול, כמו פסיליום או בנפייבר. חשוב שלא ליטול כמות גדולה מהסיבים הללו מיד בתחילת השימוש, אלא להשתמש בכמות קטנה ולהגדיל אותה בהדרגה. בנוסף, בזמן השימוש במוצרים אלה חשוב עוד יותר להקפיד על שתיה מרובה.
במקרים קשים אפשר להשתמש בנרות גליצרין או בחוקנים המכילים שמן מינרלי. חשוב להימנע מחוקנים ביתיים ומ"תרופות סבתא", כיוון שאלו עלולים להזיק הרבה יותר מאשר להועיל.
במצבים חמורים של עצירות שאינה חולפת, מומלץ להתייעץ עם רופא על מנת להיעזר בתרופות מתאימות.
עוד בנושא מניעת עצירות:
תרופת סבתא ידועה למניעת עצירות, כיב קיבה ואולקוס
פעולה אחת פשוטה מונעת עצירות, עייפות, יתר לחץ דם, כאבי ראש, מיגרנות וצרבות
מה גורם לעצירות, ואיך ניתן להתגבר על התופעה המביכה? כל הפרטים