לצפייה בתמונה
לחץ כאן
לצפייה בתמונה
1. הידעתם איזו מדינה ניסתה להילחם באמצעות צונאמי? בזמן מלחמת העולם השנייה ניסה צבא ניו זילנד לפתח טכנולוגיה שתיצור גלי צונאמי, במטרה להילחם בחיל הים של צבאות האויב. בשנת 1944 נערכו מספר ניסויים בתחום באמצעות פצצות תת ימיות, אך התוכנית הוקפאה ולא הגיעה לידי שימוש.
2. הידעתם לאיזה צב יש צינור נשימה? ישנם צבי ביצות רכים שחיים גם מתחת למים, אך אין להם זימים. הם מצוידים במעין "שנורקל" שמאפשר להם להתחבא במים, ולהמשיך לנשום.
3. הידעתם באיזו מדינה מדברים ב-129 שפות? בסין קיימות 129 שפות רשמיות. מדובר בניבים שונים של השפה הסינית, אך ההבדלים ביניהם משמעותיים כמו ההבדלים בין צרפתית לרוסית, למשל. השפה המדוברת ביותר בסין היא מנדרינית.
4. הידעתם מה מקור המילה אוקיי? מחקר של פרופסור אלן ווקר ריד גילה שמדובר בתרבות של כתיבה בקיצורים, מעין ראשי תיבות – אך משובשים, שהיתה נפוצה במאה ה-19. OK הוא אחד השיבושים המשעשעים ששרדו עד היום, כשמדובר בשגיאת כתיב המקצרת את המילים All Correct – הכל בסדר.
5. הידעתם מדוע לשקנאי יש מקור כל כך מיוחד? לשקנאי יש שק מיוחד מתחת למקור, שמאפשר לו לאגור דגים אותם הוא צד לצורך התזונה שלו. בכל מסע ציד יכול השקנאי לאגור כ- 5 ק"ג דגים.
6. הידעתם מדוע איננו מזהים צבעים בחושך? לעין ישנם שני סוגים של קולטני אור. סוג אחד מיועד לראייה ביום, והוא רגיש לצבעים. הסוג השני הוא קולטנים שקולטים כמות נמוכה של אור, והם משמשים אותנו בלילה ובחושך. הקולטנים הללו אינם רגישים לצבעים.
7. הידעתם מדוע צבע העור של אנשים במקומות שונים בעולם שונה? באזורים שבהם ישנה שמש חזקה, מפתח עורם של התושבים מלנין, אשר מגן על העור מפני כוויות שמש. המלנין גם גורם לעור להיות כהה יותר. בארצות קרות ללא שמש, העור נותר לבן.
*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה