נטורופתיה ורפואה טבעית
איך מטפלים בהפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות?
פעילות גופנית, שעות שינה ותוספת מינרלים - כל הדרכים הטבעיות לטיפול בהפרעות קשב
- הרבנית רחל בצרי
- פורסם כ"ד ניסן התשע"ט |עודכן
(צילום: shutterstock)
הטיפול הנטורופתי בהפרעות קשב וריכוז חייב לפעול בכמה מישורים.
בטיפול צריכה להיות התייחסות לצד התזונתי, כמו מניעת צריכת סוכר לבן, ממתקים, צבעי מאכל (בעיקר טרטרזין) והצטברות מתכות כבדות ורעלים בגוף – יש להימנע משימוש בתבניות אלומיניום בבישול ובאפיה, ויש לשים נייר אפיה לפני השימוש.
יש להרחיק מזונות אלרגניים, אשר גורמים לתופעות של אלרגיה המשפיעות על הקשב והריכוז, כגון חיטה ומוצריה, בוטנים, תירס, קקאו ומוצריו, פירות הדר, ביצים ומוצרי חלב. לאחר חודש אחד של הרחקה, אפשר להוסיף בכל שבוע סוג אחד מהמזונות שהוצאנו מהתפריט, ולראות את השפעת המזון על הילד.
נמצא שילדים היפראקטיביים סובלים ממחסור של מגנזיום, אבץ, נחושת, ברזל וסידן. לכן רצוי לדאוג לתוספת מספקת של מינרלים חשובים אלה. יש לאכול גרעיני חמניות, שקדים, גרעיני דלעת, ירקות ירוקים ואגוזים.
חוסר בסרוטונין במוח גורם גם הוא לילדים לסבול מהפרעת קשב וריכוז ומהיפראקטיביות. לכן מומלץ לתת תוסף של ויטמיני B קומפלקס, שהם בעלי השפעה על תפקוד תקין של מערכת העצבים, רגיעה ושינה טובה, ריכוז וזיכרון. בעיקר חשוב לתת ויטמין B6, המשתתף בתהליך של ייצור הסרוטונין במוח. ניתן למצוא אותו באבוקדו, בגרעינים לא קלויים, בבננות ובדגנים מלאים.
חוסר בחומצות שומן מסוג אומגה 3, ובעיקר HA, משפיע על תופעות של היפראקטיביות. לכן מומלץ לתת תוסף אומגה 3, שמיובא בקירור ונמכר בחנויות טבע בקירור, כדי למנוע התחמצנות של השמן.
יש לאכול מזונות העשירים באומגה 3, כמו דגי סלומון, זרעי צ'יה, פשתן טחון ואגוזי מלך.
ישנה פורמולה של צמחי מרפא בתוספת P.S (פוספטידיל סרין) שיעילה מאוד לבעיות קשב וריכוז.
כדאי לתגבר פעילות גופנית – הליכה, ריקוד, קפיצה בטרמפולינה וכדומה. הפעילות הגופנית עוזרת בהעלאה של רמות הסרוטונין.
כמו כן חשוב לשמור על שעות שינה מספיקות בלילה: ילדים בגילאי 3-12 זקוקים ל-10-11 שעות שינה בלילה, ובגילאי 12-18 הם זקוקים ל-8-9 שעות שינה. מבוגרים זקוקים ל-6-8 שעות שינה בלילה.
להזמנת חוגי בית בהשתתפות הרבנית ר. בצרי (ללא עלות), חייגי 073-2221240