ונשמרתם
מלכודת הציפרלקס: התרופה שאלפים בארץ לוקחים, ולא מודעים לסיכון שבה
ציפרלקס היא אחת התרופות היותר נמכרות בארץ ובעולם לטיפול בתופעות של דיכאון וחרדה, אלא שכעת מתגלה הצד האפל של התרופה, שרק השנה הונפקה בלא פחות משני מיליון מרשמים בארץ
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם י"א תשרי התש"פ |עודכן
(צילום: shutterstock)
ציפרלקס היא אחת התרופות היותר נמכרות בארץ ובעולם לטיפול בתופעות של דיכאון וחרדה, אלא שכעת מתגלה הצד האפל של התרופה, שרק השנה הונפקה בלא פחות משני מיליון מרשמים בארץ.
"היה ברור לי שמשהו לא בסדר, רק לא הבנתי מה זה המשהו הזה", כך אומר איש העסקים ערן רענן, שטופל בכדורים פסיכיאטריים במשך שבע שנים. "יום אחד התחלתי להבין שאני הולך וישן פחות ופחות, עד לרמה כזו שלא ישנתי בכלל במשך 9 ימים. ויותר ויותר מחשבות שהופכות להיות יותר ויותר פרנואידיות נכנסות לי לראש, עד לרמה כזו שהייתי בטוח שבאים לקחת אותי. משם הדרך הייתה קצרה לפסיכיאטר הראשון.
משם נכנס רענן ללופ של דיכאון וחרדות שהיה קשה עד בלתי אפשרי לצאת ממנו. "יום אחד צלצלתי למונית, ופשוט ניגשתי לכותלי 'שלוותא', וביקשתי להתאשפז".
תחקיר של הכתב ינון מילס ששודר בתוכניתה של אושרת קוטלר בערוץ עשר, חושף אמת מזוויעה אודות הציפרלקס - שיותר ויותר פסיכיאטרים ואנשי מקצוע מצטרפים אליה: "המהפכה הפסיכופרמקולוגית החלה כהבטחה לעתיד של בריאות נפשית, אבל יותר ויותר מומחים בעלי שם עולמי קובעים כי ייתכן שהיא השיגה בדיוק ההפך", הוא אומר.
העיתונאי האמריקני רוברט ויטאקר, שחיבר את הספר 'אנטומיה של מגפה' - אומר כי "אם בוחנים את השפעות התרופות הפסיכיאטריות בטווח הארוך, מוצאים שהן מעלות את תדירות ההפרעות של חוסר איזון כימי במוח".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>