פיתוח האישיות
לפעמים צריך לשחרר: מה לעשות כשנמאס לרצות להצליח
מה קורה כאשר ישנה ירידה במוטיבציה וברצון להצליח, ובא לנו להשליך הכל מאחורינו? מדוע זה קורה, ואיך מתמודדים עם זה?
- אריאל גולדשטיין
- פורסם ב' אדר התש"פ |עודכן
(צילום: shutterstock)
מה קורה כאשר ישנה ירידה במוטיבציה וברצון להצליח, ובא לנו להשליך הכל מאחורינו? מדוע זה קורה, ואיך מתמודדים עם זה?
מדוע זה קורה? מובן שיש הרבה סיבות, אבל בהרבה מהמקרים זה קורה מחוסר סבלנות שלנו לראות שינויים איטיים. אנחנו רוצים לזרז תהליכים כדי שייקרו בקצב מהיר יותר, וכשלא קורה כלום - מתחשק לנו פשוט לעזוב את העבודה, להתחמק מהאחריות, להתכסות בשמיכה ולשכוח מהעולם.
איך בכל זאת מרימים את עצמנו, והאם בכלל זה מה שמוטל עלינו לעשות?
התשובה היא לא חד משמעית. אבל בהחלט יש מקרים רבים שבהם החידלון מלעשות עושה לנו טוב. לא בהכרח צריך תמיד לקום באופן מידי מנפילה. לפעמים צריך להיות בנפילה בשביל שתהיה יכולת לקום אחרי זה.
הרבה פעמים אומרים לנו לחשוב טוב בשביל לרומם את מצב הרוח, מה שלא בהכרח תמיד נכון. יש מצבים שבהם אדם לא מסוגל לחשוב טוב, כי הוא במצב בעייתי מידי. לפעמים השחרור מעצם הניסיונות לשנות את המצב הוא שמשנה את העניין. הרצון לשנות את המצב ולשלוט בו גורם לפעמים לייאוש ולתסכולים גדולים יותר, בגלל שלא מצליחים.
איך מצליחים לשחרר רצון כזה? הרי אף אחד לא רוצה להיות במצב כזה, וכל אחד בצורה אוטומטית ירצה לשנות את המצב הבעייתי.
אז ברור שזה לא קורה ברגע, אבל צריך ללמוד לשחרר שליטה בדברים קטנים. לדוגמא: פספסנו את האוטובוס ובגלל זה איחרנו לפגישה חשובה. יש אופציה לקחת את האכזבה ולנסות לשנות אותה, ולחשוב חיובי, שזו אופציה אחת - ואופציה נוספת היא לתת לעצמינו להתאכזב. לתת מקום לרגש הזה, כי זה טבעי שכאשר אדם פספס פגישה חשובה - הוא יתאכזב. אחרי שאדם ייתן לעצמו את הרשות לחוות את התסכול, יהיה לו קל יותר לצאת מזה.
ברור שאף אחד לא רוצה לחוות תחושות של תסכול ואכזבה. אבל כשזה קורה, יש גם צורות שונות של תגובה למצב. וכולן עשויות להיות נכונות.
אריאל גולדשטיין הוא מטפל רגשי מטעם מחלקת "נפשי בשאלתי".
סובלים מדיכאון, חרדות ומצב נפשי ירוד? פנו אל מחלקת "נפשי בשאלתי" בהידברות. לקבלת ייעוץ חייגו 073-3333331 או במייל sarap@htv.co.il