חדשות בארץ
ישראל שיגרה לחלל את לוויין הריגול "אופק 16"
משרד הביטחון והתעשייה האווירית שיגרו בהצלחה את לוויין הביון לחלל משדה ניסויים במרכז הארץ, באמצעות משגר לוויינים מסוג "שביט". שר הביטחון בני גנץ: "הישג אדיר"
- גבי שניידר
- פורסם י"ד תמוז התש"פ |עודכן
שיגור הלוויין "אופק 16" (צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון)
(עודכן: 8:25)
משרד הביטחון והתעשייה האווירית שיגרו הלילה (שני) בהצלחה לחלל את לוויין הריגול "אופק 16". השיגור בוצע בשעה 4:00 לפנות בוקר באמצעות משגר הלוויינים התלת-שלבי מסוג "שביט" משדה ניסויים במרכז הארץ.
ממשרד הביטחון נמסר, כי "אופק 16" הינו לוויין תצפית אלקטרואופטי בעל יכולות מתקדמות. על פי תוכנית השיגור המקורית, הלוויין נכנס למסלולו סביב כדור הארץ, והחל לשדר נתונים. מהנדסי מנהלת החלל "אתגר" במפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית) שבמשרד הביטחון, יחד עם מהנדסי התעשייה האווירית, החלו בסדרת בדיקות מקיפה ומתוכננת מראש, כדי לאמת את תקינותו וביצועיו של הלוויין, עד לכניסתו לפעילות מלאה בתקופה הקרובה.
את פיתוח וייצור הלוויין והמשגר מוביל משרד הביטחון, באמצעות מנהלת החלל "אתגר" במפא"ת. הקבלן הראשי של הפרויקט הינו התעשייה האווירית; חטיבת טילים וחלל, באמצעות מפעל "חלל", מובילה אותו יחד עם חברת מל"מ, האחראית על פיתוח המשגר. בין החברות הנוספות השותפות בפרויקט – "אלביט מערכות", "תומר", "רפאל", "רוקר" ו"סיאלו".
הלוויין ''אופק 16'' (צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון)
בתגובה לשיגור המוצלח, מסר שר הביטחון בני גנץ: "הצלחת שיגור הלווין 'אופק 16' הלילה היא עוד הישג אדיר למערכת הביטחון, התעשיות הביטחוניות בכלל והתעשייה האווירית בפרט. העליונות הטכנולוגית והמודיעינית של מדינת ישראל היא אבן יסוד בביטחונה. העובדה שישראל היא אחת מ- 13 מדינות בעולם בעלות יכולת שיגור לחלל, אינה מובנת מאליה והיא עומדת בראש ובראשונה בזכות האנשים ששוקדים על המערכות הללו ומקדמים יכולות פורצות דרך לאורך השנים. נמשיך לחזק ולבצר את כוחה של ישראל בכל חזית ומכל מקום".
הלוויין הישראלי הראשון "אופק 1" שוגר לחלל בספטמבר 1988. ישראל הייתה המדינה השביעית בעולם שהגיעה ליכולת מלאה בחלל. כיום היא אחת מ- 13 מדינות המחזיקות ביכולת זו, לצד ארצות הברית, רוסיה, סין, צרפת, איטליה, בריטניה, הודו, דרום וצפון קוריאה, יפן, אוקראינה ואיראן.