נטורופתיה ורפואה טבעית
הרעלה ממתכות כבדות - איך זה קורה?
איך מזהים הרעלה ממתכות כבדות, ואיך מטפלים בה?
- הרבנית רחל בצרי
- פורסם כ"ב ניסן התשפ"א |עודכן
(צילום: shutterstock)
אחד ממקורות הזיהום העיקריים שקיימים סביבנו הוא המתכות הכבדות שאנו יכולים להיחשף אליהן דרך המזון, האוויר, המים ועוד.
תחת ההגדרה "מתכות רעילות" נכללים עופרת, כספית, קדמיום, נחושת ואלומיניום. מתכות אלו נוטות להצטבר בתוך המוח, הכליות, בלוטת התירואיד, העור, העצמות, הכבד ודרכי הנשימה, ולפגוע ח"ו במערכת החיסון. כמו כן הן עלולות לשבש את התפקוד הנורמלי של הגוף.
סימני ההרעלה הראשונים עקב זיהום מתכות יכולים להיות חוסר ריכוז, כאבי ראש, עייפות, כאבי שרירים וקשיי עיכול.
אלומיניום הוא מתכת רעילה הנאגרת בעיקר במוח, במערכת העצבים המרכזית, בעצמות, בכליות ובכבד. מקורות הזיהום לאלומיניום הם סירי אלומיניום, סכו"ם, תבניות חד פעמיות מאלומיניום, סותרי חומצה, דיאודורנטים, נייר כסף וקופסאות שימורים.
נמצא קשר בין רמות גבוהות של אלומיניום במוח לבין מחלת האלצהיימר.
מחקרים מראים כי מתכת זו מעצימה אירועים חמצוניים ודלקתיים בגוף, עד למצב של הרס רקמות הגורם לניוון תאי מוח ולסניליות.
הטיפול התזונתי לנטרול הרעילות: רצוי להעשיר את התזונה במזונות העשירים בסידן ובמגנזיום, המגבירים את הפרשת האלומיניום מהגוף.
מזונות עשירים בסידן – שומשום, מולסה, שקדים, ירקות עליים, סרדינים. מזונות עשירים במגנזיום – שיבולת שועל, קטניות, פטרוזיליה, דוחן ושומשום.
נרחיב על מתכת נוספת, והיא הכספית – מתכת רעילה נוספת העלולה לפגוע ח"ו במערכת העצבים ובמוח, ולגרום להפרעות נפשיות ופסיכיאטריות. מקורות הזיהום הם דגים משומרים, חומרי הדברה, תרופות משלשלות, סתימות אמלגם (אגב, ניתן וכדאי לבקש במרפאות השיניים להשתמש בסתימות לבנות, ללא אמלגם).
הכספית נוטה להתאדות ולהישאף או להתאכל, וגורמת לתסמינים במערכת העיכול, כמו בחילות וכאבי בטן. לכן רצוי להרבות במזונות העשירים בגופרית, הנקשרת לכספית ומגבירה את הפרשתה החוצה.
מזונות העשירים בגופרית הם שעועית לבנה, בצל, שום, כרוב וצנון. כמו כן מומלץ לצרוך מזונות המכילים סלניום, המפחית רעילות של כספית ועוזר לתהליכי ניקוי הגוף, כמו דגנים מלאים, אגוזי ברזיל (2 ליום, ולא יותר) וירקות טריים.
להזמנת חוגי בית בהשתתפות הרבנית ר. בצרי (ללא עלות), חייגי 073-2221240