נטורופתיה ורפואה טבעית
דאודורנט טבעי: מה עושים כדי למנוע ריח זיעה?
אלו פעולות אפשר לעשות כדי למנוע את הריח, ובאיזה דאודורנט מומלץ להשתמש?
- הרבנית רחל בצרי
- פורסם ד' חשון התשפ"ב |עודכן
(צילום: shutterstock)
רוב האנשים אינם יודעים למה הם מזיעים.
חומרים נוגדי הזעה ובשמים הפכו לחלק חשוב בחיינו, בלי שנחשוב לרגע - אולי הם מזיקים לנו?
נוגדי הזעה הומצאו משום שאנשים רבים החלו להזיע ופיתחו ריח גוף. כדי למנוע זאת, בכל בוקר משתמשים בדאודורנטים.
למעשה, מנגנון ההזעה של הגוף אינו מפגע. זוהי הדרך הטבעית של הגוף להשתחרר מתוצרי פסולת מסוימים ולשמור על קרירותו, בדיוק כמו המעיים, הכבד, דרכי השתן והריאות.
בלוטות הזיעה שלנו נועדו לשמור על ניקיונו הפנימי של הגוף. חשוב לגרום לגוף להזיע לפחות פעם אחת ביום למשך כמה דקות. דבר זה מסייע לשמור על הבריאות של גוף האדם, לעומת זאת, אטימת נקבוביות העור בכימיקלים מזיקה לגוף.
כאשר הגוף רואה שאיברי הפרשה אחרים גדושים מאוד, כגון המעי הגס, הכבד, הריאות והכליות, הגוף נאלץ להפריש חלק מהפסולת הרעילה והעודפת דרך העור, אך הכימיקלים חוסמים פעולה זו. הדאודורנט נעים לאף, אבל גורם להצטברות מתמדת של רעלים בעור וברקמות החיבור. הדבר מגביר את התפתחות החיידקים ואת הסכנה למחלות עור.
חשוב לדעת שהזיעה היא נוזל חסר ריח, 99% מהזיעה הם מים, וזיעה רגילה מתאדה מהר מהעור.
כדאי ללבוש בגדים מכותנה, ולא סינטטיים, כדי שלא לחסום את נקבוביות העור, וכן להימנע ממצבים של עצירות ולאפשר פעילות מעיים תקינה. כל זה מונע את הריח הרע שנוצר בהזעה.
כמו כן, מומלץ לערוך ניקוי כבד באמצעות תזונה, אחת לשנה למשך שלושה חודשים.
כידוע, המרכיבים הפעילים בנוגדי זיעה מסחריים הם אלומיניום זירקוניום או אלומיניום כלוריד. כימיקלים אלו מגיבים עם החלבון שנמצא בזיעה, ויוצרים צל שמונע מבלוטת ההזעה להפריש נוזלים.
אפשר להשתמש בנוגדי הזעה טבעיים שמכילים מלח מינרלי טבעי, שאינו חוסם את נקבוביות העור. הם מכסים על הריח ומונעים מהחיידקים להתפשט. ניתן להשיגם בחנויות טבע או בבתי מרקחת.
להזמנת חוגי בית בהשתתפות הרבנית ר. בצרי (ללא עלות), חייגי 073-2221240