חדשות בעולם
שעות אחרונות לסיכויי מציאת הצוללת שנעלמה: האם היא התפוצצה או נמעכה?
הצוללת הייתה מצוידת במאגרי חמצן ל-96 שעות למקרה שתיקלע למצוקה. כמות החמצן תיגמר בשעות הקרובות, ומנהלי החיפושים מודים: "אנחנו לא יודעים איפה הם"
- נעמה גרין
- פורסם ג' תמוז התשפ"ג |עודכן
(צילום: shutterstock)
גורמי המקצוע מעריכים כי לחמשת הנוסעים בצוללת הקטנה "טיטאן", שיצאה לסיור בעקבות הספינה "טיטאניק" באוקיינוס האטלנטי ונעלמה ביום ראשון - נותר חמצן לשעות ספורות בלבד. בשל כך יורחבו היום (חמישי) החיפושים אחרי הצוללת ונוסעיה, כאשר אל גורמי ההצלה הצטרפו 10 ספינות נוספות ומספר צוללות.
גורמי ההצלה מנסים להישאר אופטימיים ומלאי תקווה, אבל גם הקפטן שמוביל את החיפושים הודה: "למען האמת, אנחנו לא יודעים איפה הם".
ביום שלישי ורביעי זוהו הדי צליל באזור ההיעלמות. לא ברור אם הרעשים הגיעו מהצוללת, אך בעקבותיהם התרחב אתר החיפוש, וכעת הוא מכסה שטח פי שניים מקונטיקט, ושטח תת-קרקעי בעומק 2.5 מייל (4 ק"מ). רכבים עם שליטה מרחוק המצוידים במצלמה יסרקו את מעמקי קרקעית הים לאורך כל היום.
מומחים מסבירים כי אם הצוללת שקעה ונתקעה על קרקעית האוקיינוס, הסיכוי לחלץ את הנוסעים משם אפסי, משום שצוללנים אינם יכולים לצלול לעומק שכזה, וכלי שיט מעטים מאוד מסוגלים להגיע אליו – בכלל זה כלים שתוכננו במיוחד כדי לסייע בחילוץ של צוללות צבאיות. אם היא אכן נמצאת על הקרקעית, לנוסעים גם נשקפת סכנת היפותרמיה בשל הקור העז השורר שם. מדובר באזור שאור השמש אינו מגיע אליו – אור היום חודר רק עד לעומק של כקילומטר בתוך הים.
הצוללת ירדה אל המצולות ביום ראשון בסביבות השעה 11:00 בבוקר לפי שעון ישראל, ואז היא הייתה מצוידת במאגרי חמצן ל-96 שעות למקרה שתיקלע למצוקה. מבצע החיפושים מתנהל כ-690 קילומטרים מחופי קנדה, והעובדה שמדובר באזור מרוחק ומבודד מקשה מאוד את פעילותם של צוותי הסיוע.
על סיפונה של הצוללת היו 5 תיירים, בהם איש העסקים והחוקר הבריטי האמיש הרדינג, איש העסקים הבריטי־פקיסטני שאהזדה דאוד ובנו סולימאן, החוקר הצרפתי פול־הנרי נרז'ולה ומנכ"ל אושן־גייט, סטוקטון ראש. הכרטיסים לטיול הצלילה עולים 250,000 דולר לטיול בן שמונה ימים,
מסיבה שאינה ברורה, כשעה ו־45 דקות לאחר שהצוללת ירדה למים נותק הקשר עמה ומשמר החופים האמריקאי החל במבצע חיפושים נרחב אחריה.
המטיילים חפצו לצפות בהריסותיה של ספינת הטיטאניק, הנמצאת בעומק 3,800 מטר (12,500 רגל) בתחתית האוקיינוס האטלנטי, אך עקבותיהם נעלמו.