הלימוד היומי
הלימוד היומי: האם אפשר להתפלל בכניסה לבניין, ואיך רואים דרך האוזניים? (יום שלישי, כ"ח באב)
גם אם אתם עסוקים ואין לכם זמן, הקדישו כמה דקות ביום ללימוד היומי. שתפו משפחה וחברים
- הידברות
- פורסם כ"ח אב התשפ"ג
הציטוט היומי
"אפילו מלאך מיכאל הגדול שבמלאכים, היה נותן את כל עבודתו תמורת מצווה אחת של ציצית".
(הבעל שם טוב).
2 הלכות ביום מתוך 'בהלכה ובאגדה', עפ"י פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
האם יש בעיה להתפלל בכניסה לבניין?
בעוונות, ישנם המתאספים בכל ערב שבת בכניסה לבניין מגורים פתוח, ומתפללים שם מנחה וערבית. כמה לא נכון להתרגל להתפלל בצורה שכזו, שהלוא אמרו חז"ל "אין תפילתו של אדם נשמעת אלא בבית הכנסת". וכן אמרו: כל מי שיש לו בית הכנסת בעירו ואינו מתפלל בו עם הציבור, נקרא שכן רע, וגורם גלות לו ולבניו, השם יצילנו.
תפילה כזו, ברור שקשה מאוד לכוון בה כאשר כל עובר ושב נראה. גם הלוא נפסק בשלחן ערוך שלא ישב להתפלל בבית הכנסת סמוך לפתח, מפני שנראית עליו הישיבה כמשא כבד שרוצה לצאת או מפני שמביט לחוץ ואינו יכול לכוון. הלוא בדרך זו מראים כי התפילה כמשא כבד עליהם, ולכן אינם מזיזים עצמם מעט ללכת לבית הכנסת, אף שבתי כנסיות רבים קרובים אליהם, וגם בקלות מביטים לחוץ על כל עובר ושב. אין ספק שהנהגות אלו מרגילים את האדם חלילה לזלזל בתפילה, ואט אט מתרגל להתייחס לתפילה כדבר מטריד.
לאן יתפלל כשאיננו יודע את הכיוון לירושלים?
המתפללים בחוץ לארץ, יעמדו בעמידה לכיוון ארץ ישראל. ובארץ ישראל, יעמדו לכיוון ירושלים. ובירושלים, יעמדו לכיוון בית המקדש. מי שאינו יודע את הכיוונים, יתפלל לאיזה צד שירצה, ויכוון את לבו לאביו שבשמים.
חיזוק לנשמה
הרב יצחק פנגר - ראיתם פעם מישהו שרואה דרך האוזניים? קטע קצר ומעודד על חסרונות, יתרונות והתמודדות בריאה עם ניסיונות החיים