הורים וילדים
"ושמחת ועזרת והגעת (בזמן)": 20 כללים למתארחים בחגים
תקופת החגים מתאפיינת בנסיעות בין-עירוניות ובאירוח בלתי פוסק. סבא וסבתא, גיסים וגיסות, נכדים ואפילו נינים. עם ישראל אוהב לארח ולהתארח. השאלה היא – איך עושים את זה נכון?
- אורית גרוסקוט
- פורסם ה' אלול התשפ"ג |עודכן
כשאתם חושבים על המילים "תקופת החגים", יתכן שעולים בדעתכם שופר, תפילות, בית כנסת, תפוח בדבש, ארבעת המינים ושאר אסוציאציות משמחות. בנוסף, כמו חלק גדול מעם ישראל, אתם כנראה חושבים על דבר אחד לא פחות חשוב: אורחים.
חוויית האירוח בחגי ישראל היא חלק מהותי מהחבילה. עם ישראל אוהב להתאחד יחד סביב שולחנות. הבתים הופכים לבתי מלון קטנים, החדרים לצימרים והמטבח לחגיגה אחת גדולה. איך עושים את זה נכון? איך מתארחים עם ילדים בלי להפוך לנטל, ומה הדבר הכי טוב שתוכלו להביא למארחת שלכם? (רמז – לא סט צלחות). אחרי שיחה עם מארחות וותיקות, אספנו לכם סט כללים חשוב:
- הציעו עזרה –
המארחים עובדים כבר כמה ימים כדי לקבל לארח אתכם באהבה. לא יודעים אם עזרתכם נחוצה? פשוט תשאלו. נסו להקל על המארחים והציעו להביא אתכם סלט, עוגה או כל קינוח אחר. המארחת תודה לכם הרבה יותר מאשר על מתנה סתמית שנקנתה כבדרך אגב.
- הגיעו מוכנים –
מגיעים רק לשבת? הגיעו מוכנים, לבושים ומתוקתקים. אל תהפכו את חדר האמבטיה של המארחים לפינת התארגנות, בפרט אם אתם מגיעים עם ילדים קטנים.
- סיימת? אספת –
אם יש למארחים פינת צעצועים – בקשו מהילדים לאסוף אחרי כל משחק, וכמובן בצעו איסוף כללי ויסודי בסיום האירוח.
(צילום: shutterstock)
- שולחן כבוד –
הציעו עזרה בעריכת השולחן בבוקר, לפני הקידוש או הסעודות. אם יש ילדים גדולים מספיק, הסבירו להם שסבא וסבתא מארחים אותם בשמחה, אבל לעזור צריך תמיד.
- אין כמו אמא –
בת מתארחת? אמא אוהבת אותך מאוד, אבל אמא גם (כנראה) עייפה מאוד. קומי לעזור.
- אין כמו אמא 2 –
כלה מתארחת? קל וחומר.
- לנים ונהנים –
אירוח הכולל לינה כרוך תמיד בהצעת מיטות רבות – עבודה לא קלה. אמרו מראש למארחים שאתם תציעו את המיטות כשתגיעו. תתפלאו לגלות עד כמה זה ישמח אותם.
- תסחבו קצת –
אם אתם משפחה גדולה שמגיעה ברכב, ובפרט בימי חול המועד שאי אפשר לכבס – הציעו להביא מצעים משלכם.
- פינוי בינוי –
הארוחה הסתיימה? תנו יד בפינוי השולחן. בין אם אתם הורים, זוג, ילדים – בקשו מהמארחים לשבת ופנו במקומם.
- לצאת מהכלים –
ערמת הכלים בבוקר החג מגיעה לתקרה? הציעו עזרה והדיחו לפחות חלק מהערמה. הגעתן כמה גיסות להתארח יחד? עשו תורנות כלים והקלו על המארחת.
- קצת שקט –
נסו להיות רגישים ולהבין מתי סבא וסבתא צריכים שקט, ונסו להתארגן עם הילדים בהתאם.
- יש גבול –
הגעתם ליום-יומיים בחול המועד? אל תכבידו. דעו מתי לעזוב וסכמו מראש עם המארחים על זמן השהות. הגיס הצעיר ייתן בשמחה את חדרו ליום-יומים ויישן בסלון, אבל לא בטוח ששבוע על הספה מתקבל אצלו באהבה.
- קיבלת? החזרת –
קיבלתם חדר נקי ומאורגן? החזירו אותו בדיוק כך. גם בבוקר, כשקמים, ארגנו וקפלו שמיכות – יש מארחים שלא אוהבים לראות את החדרים מבולגנים.
- לא לפתוח –
הסבירו לילדים שאין לפתוח ארונות ללא רשות אצל אף אחד, גם לא אצל סבא וסבתא. הם רוצים משהו מהארון? שיבקשו.
- הגיעו בזמן –
השתדלו להגיע שעה-שעתיים לפני מועד כניסת החג או השבת. אל תגיעו מהבוקר, אלא אם כן סיכמתם על כך במפורש עם המארחים. ובמקביל, בסיום השבת או החג – אל תאריכו בשהות. ארזו את המזוודות וצאו לשלום.
(צילום: shutterstock)
- לסל וחסל –
מתארחים עם תינוק? החליפו טיטול במקום בו המארחים מאשרים לכם. לא כל מארח מסכים להחלפת טיטול בסלון. כמובן, את הטיטול סגרו מיד בשקית והשליכו לפח.
- הכל במרוכז –
מתארחים עם ילדים? רכזו את הנעליים והבגדים במקום אחד. אל תשאירו פריטים מפוזרים בכל רחבי הבית.
- חולים? הישארו בבית
נכון זה מאכזב מאוד לבטל אירוח ברגע האחרון, אבל אם חלילה אתם או אחד מהילדים חולים, עדיף שתישארו בבית. אלא אם כן המארחים אומרים לכם במפורש להגיע.
- הגיעו מאורגנים –
מגיעים עם ילדים? הגיעו מראש עם 2 בקבוקים, 2 מוצצים, המון טיטולים ואת כל הבגדים שרק צריך.
- אווירה שמחה –
והכי חשוב – הגיעו עם הרבה מצב רוח ואווירה טובה. המארחים שלכם יודו לכם!
יש לכם טיפים משלכם? כתבו לנו בתגובות.
קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!