חדשות יהדות
מחזה נדיר: הניח תפילין של החזון איש, אז מדוע לא בירך עליהן?
אחיינו של החזון איש, הרב מאיר גריינמן, קיבל את התפילין שעברו במשפחה אך החליט לא לברך. מה הסיבה?
- יצחק איתן
- פורסם ה' תשרי התשפ"ד |עודכן
(צילום אילוסטרציה: shutterstock)
במהלך צום גדליה שלשום (שני) אירע אירוע נדיר: הרב מאיר גריינמן הניח את התפילין של דודו, בעל ה"חזון איש" זצ"ל, שנמצאו אצל אחד מבני משפחתו. הרב התרגש מאוד מהמעמד ועל פי תמונות וסרטונים שהופצו ברשת, הוא הניח את התפילין ללא ברכה.
זה היה מחזה נדיר. מי שנחשב לאחיינו של מרן בעל ה"חזון איש" נצפה כשהוא מניח את התפילין הקדושות, שהגיעו באמצעות רבי ישעיהו קרליץ - בנו של הגרח"ש זצ"ל. מתברר כי הוא קיבל את התפילין בירושה והעביר אותן לדור הבא. השאלה העיקרית שנשאלה היא מדוע הרב גריינמן הניח אותן ללא ברכה. התשובה: לטענתו, לא ניתן לדעת האם הן כשרות לאחר שעברו עשרות שנים מאז הניח אותן ה"חזון איש" בפעם האחרונה.
"החזון איש" הוא כינויו של הרב אברהם ישעיהו קרליץ זצ"ל, והוא נקרא כך על שם ספריו. הוא היה מגדולי הדור הליטאיים, מפוסקי ההלכה הבולטים וממעצבי דרכה של היהדות החרדית בארץ ישראל. הרב נפטר לפני כמעט 70 שנה, בט"ו בחשוון תשי"ד.
הרב הקפיד על שמירת ההלכה בכל פרטיה ודקדוקיה וראה בהתנהגות קפדנית זו ערובה ליראת שמים. מקרה מוכר של דקדוק ההלכה שלו היה חיפושיו אחר זן אתרוגים ללא חשש הרכבה. בציבור החרדי התקבלה גישתו ברבים, וקיים ביקוש גבוה לאתרוגים מעצים שמוצאם מאתרוגים שהחזון איש בירך עליהם.
ספריו הם: "חזון איש", שהוא סדרת ספרי הערות, חידושים ופסקי הלכה וכן "אמונה וביטחון". מאגרותיו ומכתביו יצאו ספרים נוספים: "קובץ אגרות חזון איש", "קובץ מכתבים", "תשובות וכתבים ממרן החזון איש" ו"גנזים ושו"ת חזון איש".