חדשות בארץ
"הקהילה שלי נכחדה": מנהל בית הספר שתשעה מתלמידיו נרצחו - בריאיון מצמרר
תשעה תלמידים מ"נופי הבשור" באשכול נרצחו בטבח הנורא של חמאס. 28 תלמידים ותלמידות מבית הספר נותרו ללא אחים או הורים. דויד דואני קוטלר סיפר על ההלם: "לא נתאושש מזה בקרוב. ייקח זמן להשתקם מהפגיעה הזו"
- יצחק איתן
- פורסם ט"ז חשון התשפ"ד
(צילום: shutterstock)
האסון הכבד של בית הספר התיכון "נופי הבשור" באשכול: תשעה תלמידי בית הספר נרצחו בטבח שביצע חמאס בשמחת תורה, תשעה נוספים עדיין נעדרים או חטופים. בסך הכל, 28 תלמידים נותרו ללא הורים או אחים. כמו כן, 48 מבוגרי בית הספר נרצחו על ידי המחבלים.
"קשה מאוד להתאושש מזה, אנחנו לא הולכים להתאושש מזה בקרוב", אמר מנהל בית הספר, דויד דואני קוטלר, תושב כפר עזה, לחדשות 12. "הצעדים יהיו קטנים ואיטיים. זה ייקח לנו הרבה מאוד זמן. נכחדה הקהילה האישית שלי, המקום שאני גר בו. קהילת בית הספר נפגעה קשות. זו פגיעה שייקח זמן לשקם אותה".
על חוסר הוודאות אמר: "אנחנו עובדים בכמה מישורים. בימים הראשונים, להבין באיזה מצב אתה נמצא. אתה אפילו לא יודע את המספרים, לא יודע כלום. ביום חמישי האחרון נפגשתי עם התלמידים, מפגש שבא אחרי כמה פעולות בדרך. הם רצו לפגוש אחד את השני, לראות אחד את השני, לגעת אחד בשני. לא אמרתי יותר מדי, זה בסדר לא להגיד. אמרתי להם שאנחנו נמצאים באסון בלתי נתפס, שאני שם בשבילם ושנבנה את עצמנו לאט לאט.
"זה בית ספר שש-שנתי, ז' עד י"ב. בין ט' לי' עושים ישיבות העברת מקל. על אחד התלמידים המחנכת שלו אמרה לי: 'הוא עמוד התווך של הכיתה. זה מי שמחזיק לי את הכיתה'. כל אחד מהם הוא עולם ומלואו. תמיד בבקרים אני נמצא בכניסה לבית הספר ואומר בוקר טוב ל-1,201 התלמידים. אני יודע שהמספר הזה לא יישאר זהה".
בהמשך נשאל על הסיוע לתלמידים שניצלו וענה: "יש לנו צוות מדהים של מורים, יועצים ופסיכולוגיים שנותנים מענה ומנסים להנגיש להם את הסיטואציה כמה שאפשר. אנחנו מנסים לייצר להם את המקום לכאב ולאובדן, אבל גם להגיד שזה בסדר גם לא לדבר ולא לענות. אנחנו מייצרים להם גם איזושהי תקווה. אולי לא לעכשיו, אבל לעתיד היותר רחוק.
"לצערנו הרב, אנחנו בית ספר שמנוסה בחירום. זה לא אירוע החירום הראשון שלנו. יש לי צוות שמלווה אותי. יש לנו יועצים טובים, פסיכולוגים טובים ויועצות מעולות. הן מלוות את המחנכים, והמחנכים מלווים את התלמידים. אנחנו מנסים לתת מקום לדבר הזה. יש לנו צוות מדהים ואיכותי שיודע את העבודה, יודע מה לעשות וממציא את עצמו מחדש.
בית הספר מרוכז בארבעה מקומות מרכזיים: באילת, בים המלח, בערבה התיכונה וברמת נגב. בשבוע הראשון היינו בעיקר בקשר טלפוני, בדקנו מי נמצא, איפה נמצא ואם נמצא. לא כולם נמצאים. בשלב השני, מנהלי השכבות המדהימים, היועצות והמחנכים נפגשו איתם כשכבה בכל מיני מקומות. עכשיו אנחנו בשלב השלישי, אנחנו רוצים לפתוח מרכזים פיזיים בארבעת המקומות האלה, ועוד מרכז וירטואלי אחד למי שנמצא מחוץ למרכזים. משרד החינוך מגויס. נפגשתי עם השר שאמר: 'מה שאתה צריך, אני פה'. זה לא היה מס שפתיים. אנחנו מבקשים ועושים את האדפטציות. נעשה את זה עקב בצד אגודל, לאט לאט, בצעדים קטנים בכל פעם".