הלימוד היומי
הלימוד היומי: מה מברכים על סופגנייה אפויה, ואיך שופטים את האדם בשמיים? (יום חמישי, י"ז בכסלו)
אפילו כשאתם עסוקים ואין לכם זמן, מצאו כמה דקות ביום ללימוד היומי. אל תשכחו לשתף את המשפחה והחברים
- הידברות
- פורסם י"ז כסלו התשפ"ד
הציטוט היומי
"כך הוא במידת הביטחון בקדוש ברוך הוא ומזה יבחין אדם על עצמו עד כמה מגעת מידת בטחונו על השם, שכל זמן שמרגיש כבדות כלשהי בדאגת פרנסתו וכד' אות היא שלא השליך את חבילת דאגותיו על הקב"ה.
מידת הביטחון היא שלא ירגיש שום כובד ודאגה בנפשו על הצטרכותו בעולם הזה, על השם צריך להשליך יהבו".
(הגרי"ל חסמן אור יהל ח"ג – לקח טוב).
2 הלכות ביום מתוך 'בהלכה ובאגדה', עפ"י פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
האם מברכים על סופגניה בסעודה?
האוכל סופגניה לקינוח סעודה, מאחר ויש ספק אם לברך עליה מזונות בתוך הסעודה או לא, להלכה אינו מברך, כי ספק ברכות להקל, אולם הנכון שלא להביאה בתוך הסעודה כלל אלא לאחר ברכת המזון, ואז יברך עליה לכל הדעות. אולם, אם מתחילה כשבירך המוציא על הלחם, חשב בכוונתו שלא לפטור את הסופגניה, יברך עליה מזונות בתוך הסעודה.
האוכל לקינוח סעודה, מיני מזונות שבלילתם רכה ודלילה, והם מטוגנים בשמן, כמו זלאביה או לביבות מסוימות ופנקייק, מברך עליהם "מזונות", כיוון שברכתם "מזונות" בוודאי ולא מספק.
מה מברכים על סופגניות אפויות?
יש לשים לב, למה שמצוי בשנים האחרונות שמוכרים בחנויות סופגניות האפויות בתנור, ולא מטגנים אותן בשמן כלל מטעמי בריאות, ובדרך כלל הסופגניה עצמה אינה מתוקה מצד עצמה, ורק לאחר שמזריקים בה את הריבה ונותנים עליה את הסוכר, היא נעשית מתוקה, לפיכך דינה כלחם לכל דבר, ונוטל את ידיו בברכה, ומברך "המוציא לחם מן הארץ", ולאחריה ברכת המזון.
אולם, אם הסופגניה מצד עצמה מתוקה, אף ללא הריבה והסוכר שמוסיפים לאחר מכן, ברכתה: "מזונות" ו"על המחיה". ואם יאכל שיעור של קביעות סעודה [216 גרם], מברך המוציא וברכת המזון, ככל דין הקובע סעודה על עוגות.
חיזוק לנשמה
הרב יגאל כהן - כיצד שופטים אדם למעלה בשמיים כשהוא מקנא? צפו