הלימוד היומי
הלימוד היומי: כמה זמן הנרות צריכים לדלוק, ואיך מדליקים חנוכיה? (יום רביעי, כ"ג בכסלו)
גם אם אתם בעומס בעבודה, הקדישו כמה דקות ביום ללימוד היומי
- הידברות
- פורסם כ"ג כסלו התשפ"ד
הציטוט היומי
אשרי האדם שלאחר מחשבה ראשונה בהולה ומטעית מסוגל הוא להשתלט על עצמו מיד, ותוך כדי דיבור הוא חוזר ושב להעמיד את עצמו על מהות האמת..."
מושר הוא מי שזוכה לעבד את כלי מחבתו עד שיהיה שולט שליטה מלאה ובעזות דקדטושה שלא להניח דריסת רגל לשנייה אחת לכל מחשבה כוזבת שתחדור לרעיונו,
ואם זה קורה שלכל הפחות יאמן את עצמו שתוך כדי דיבור יתעורר ויחזור למחשבה שנייה, שהרהור שני יהיה אמיתי".
('מעייני החיים' לרב זייצ'יק).
2 הלכות ביום מתוך 'בהלכה ובאגדה', עפ"י פסקי מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל
מהו הזמן הראוי ביותר להדלקת נרות חנוכה?
לכתחילה צריך להדליק את הנרות מיד בתחילת הלילה שהוא זמן צאת הכוכבים [16:55 בערך], ולא קודם לכן. וכן נוהגים בני ספרד.
יש מבני אשכנז הנוהגים להדליק בצאת הכוכבים כדעת מרן השולחן ערוך. יש הנוהגים להדליק בשקיעת החמה [16:45 בערך]. מכל מקום גם המדליקים בשקיעת החמה ישתדלו לתת כמות שמן מרובה שידלק עד חצי שעה לאחר צאת הכוכבים.
כמה זמן נרות החנוכה צריכים לדלוק?
צריך שהנרות ידלקו לפחות חצי שעה. ואם טעה והדליק בנרות קטנות או שנתן שמן פחות משיעור חצי שעה, אף אם הוסיף שמן לאחר ההדלקה, לא יצא ידי חובה. [שכיון ש"הדלקה עושה מצוה", דהיינו שבמעשה ההדלקה לבד, כבר סיים את המצוה, אם כן צריך שבמעשה ההדלקה, תיעשה המצוה כהוגן, וכבר אז יהיה שמן בשיעור של חצי שעה]. על כן, יכבה את הנרות וידליק בנרות גדולים, או שיוסיף שמן כשיעור חצי שעה וידליק שנית, אך לא יברך שוב.
נוהגות הנשים שלא לעשות מלאכה כגון תפירה וסריגה בעוד שנרות החנוכה שבבית דולקות, במשך חצי שעה מהדלקתם. הטעם הוא משום היכר, להודיע שאסור להשתמש לאור נרות החנוכה, ואין להקל להן בחצי שעה הראשונה של הדלקת הנרות, אבל בבישול ואפיה וצרכי אוכל נפש מותרות.
המדליק את הנרות ובאמצע ההדלקה כבה הנר שממנו הוא מדליק את כל הנרות, לא ידליקהו עתה מאש של אחד מנרות המצוה שהדליקם, מפני ביזוי מצוה, שנמצא מדליק נר של חול מנר של מצוה, אלא ידליקהו מאש אחרת.
חיזוק לנשמה
הרב יצחק פנגר מסביר ומדגים – כך מדליקים חנוכיה. צפו