חדשות בעולם
האיש שגילה את הבינה המלאכותית: "חשבתי שהאנטישמיות לא גרועה. טעיתי לחלוטין"
היזם סם אלטמן, שעומד מאחורי ChatGPT, הודה ששגה בהערכות על האנטישמיות הגואה, אחרי שהאוניברסיטאות בארצות הברית כתבו כי הכרה בטבח בישראל "תלויה בהקשר"
- יצחק איתן
- פורסם כ"ז כסלו התשפ"ד
היזם סם אלטמן (צילום: shutterstock)
סם אלטמן, מנכ"ל ומייסדOpenAI , אמר בסוף השבוע כי לא העריך כמו שצריך את בעיית האנטישמיות הגואה בארה"ב. היזם היהודי, שהביא אלינו את הבינה המלאכותית ואתChatGPT , העלה ציוץ לחשבון ה-X בו הבהיר: "במשך זמן רב חשבתי שהאנטישמיות, במיוחד בשמאל האמריקאי, לא גרועה כפי שטענו אנשים. אני רק רוצה לציין שטעיתי לחלוטין".
אלטמן מתח ביקורת על הימנעותן של האוניברסיטאות בארה"ב מגינוי מוחלט לקריאות להשמדת העם היהודי: "אני עדיין לא מבין את זה, באמת. או יודע מה לעשות לגבי זה. אבל זה כל כך דפוק".
היזם קיבל תגובות רבות בעקבות דבריו. "אנטישמיות היא גם מימין וגם משמאל. ההבדל שתמיד ציפו מהימין לגנות את הקיצוניות של הצד שלו, והשמאל מעולם לא היה צריך לעשות זאת. עכשיו זה ממוסד ואנחנו רואים הכל", כתב לו אחד הגולשים.
אלטמן כתב את הדברים לאחר שהמיליארדר היהודי ביל אקמן תקף את ראשי האוניברסיטאות בארה"ב, ביניהן הרווארד, זאת בשל העלייה באנטישמיות בקמפוסים.
בשבוע שעבר נערך שימוע בקונגרס לנשיאות של אוניברסיטאות הרווארד, פנסילבניה ו-MIT, במהלכו הן עומתו עם גישתן בנוגע לאנטישמיות בקמפוסים שלהן. הן נשאלו, בין היתר, האם הקריאה לרצח עם של יהודים מפרה את כללי האוניברסיטאות. קלודין גיי, נשיאת אוניברסיטת הרווארד, טענה כי "זה יכול להיות, תלוי בהקשר" ועוררה זעם רב. גם הנשיאות האחרות שהשתתפו בדיון סיפקו תשובות דומות.
"מדוע האנטישמיות התפוצצה בקמפוס וברחבי העולם? בגלל מנהיגים כמו הנשיאים המאמינים שרצח עם תלוי בהקשר", ציין אקמן אחרי הדיון.
אחרי הביקורת, נשיאת הרווארד קלודין גיי ונשיאת אוניברסיטת פנסילבניה ליז מגיל פרסמו הודעות הבהרה, ומגיל אף הודיעה בהמשך על התפטרותה: "לא הייתי מרוכזת", כתבה, "אך הייתי צריכה להתמקד בעובדה הבלתי ניתנת לערעור שקריאה לרצח עם של יהודים היא קריאה לחלק ממעשי האלימות החמורים ביותר שידעה האנושות, זה מרושע – ככה פשוט".