חדשות בארץ
העלאת שכר ומענקים למורים: הושג הסכם עם האוצר
ארגון המורים הודיע על סיום המשא ומתן, כששכר המורים יעלה ב-1,200 שקל. עוד סוכם: מורים במשרה מלאה יקבלו מענק חד-פעמי של 9,600 שקל, בהתאם להיקף המשרה
- יצחק איתן
- פורסם כ' אלול התשפ"ד
(צילום: shutterstock)
ארגון המורים הודיע הלילה (בין ראשון לשני) על סיום המשא ומתן המורכב עם משרד האוצר. לאחר חודש של שביתות ועיצומים בבתי הספר העל-יסודיים, הצליחו הצדדים להגיע להסכם שיעניק תוספות שכר משמעותיות למורים לצד שיפורים בתנאי ההעסקה. יו"ר ארגון המורים, רן ארז, בירך את המורים שהשתתפו במאבק ואמר כי "הנחישות שלנו הובילה לתוצאות חיוביות עבור המורים והתלמידים כאחד".
במסגרת ההסכם הוסכם כי שכר המורים יעלה ב-1,200 שקל בחודש, תוספת שתיכנס לתוקף כבר מחודש ספטמבר ותשפיע על אלפי מורים ברחבי הארץ. כמו כן, מורים במשרה מלאה יקבלו מענק חד-פעמי של 9,600 שקל, בהתאם להיקף המשרה. במקביל, הוחלט על שיפור בשכרם של מנהלים וסגנים, עם קביעת שכר מינימום למנהלים מתחילים, מהלך שנועד להפוך את מקצוע הניהול לאטרקטיבי יותר.
נוסף על כך, ההסכם מונע את קיצור הליך הפיטורים שתכנן האוצר, וכן מבטל את כוונתו להעסיק מורים על פי הסכמים אישיים, מה שהיה עלול לפגוע ביציבות ובזכויות של המורים.
למרות השגת ההסכמות, ההסכם הכתוב עדיין לא נחתם, ומשרד האוצר טרם פרסם הודעה רשמית בנושא.
כזכור, הסכסוך עם האוצר נבע מדרישות המורים לשיפור תנאי העבודה וההעסקה, אל מול כוונות האוצר לערוך רפורמות שבחלקן כללו קיצוץ בזכויות המורים. הארגון עמד על הדרישה לשפר את תנאי השכר וההעסקה, ואף.הכריז על סכסוך עבודה ושביתה.
ארז הוסיף: "ברצוני להודות לחברינו המורות והמורים העל-יסודיים אשר בנחישות והתמדה השתתפו במאבק לקידום מערכת החינוך על תלמידיה ומוריה".