דיאטת קינמון
הוא מחמם בחורף, מנקה את הדם מרעלים, מונע סוכרת ומפחית את התיאבון. הכירו את יתרונותיו הרבים של תבלין הקינמון
- אליהו שכטר
- פורסם כ"ג חשון התשע"ד
אחד התבלינים הטעימים והמעדנים לנו הרבה מזונות הוא הקינמון. אנחנו מוצאים אותו בעוגות, סלטי פירות ועוד. הקינמון שאנו מכירים בדרך כלל כאבקה – הוא בעצם קליפה של עץ, העוברת תהליך של ייבוש ואחר כך טחינה. עץ זה הוא עתיק יומין, והוא אף אחד מסממני הקטורת בבית המקדש. הוא מוזכר גם בשיר השירים: "נֵרְדְּ וְכַרְכֹּם קָנֶה וְקִנָּמוֹן עִם כָּל עֲצֵי לְבוֹנָה; מֹר וַאֲהָלוֹת עִם כָּל רָאשֵׁי בְשָׂמִים". מה שידוע פחות הוא שתבלין זה מכיל איכויות רבות, ולכך הייתי רוצה לייחד מאמר זה.
תחילה אציין כי לקינמון "אנרגיה מחממת", מה שהופך אותו לתבלין שנעים מאוד לפתוח איתו את הבוקר החורפי הקר. מומלץ להוסיף אותו לדייסה בארוחת הבוקר, או סתם לשתות אותו כחליטה מחממת בבוקר קר. אבל יתרה מזו, חוקרים גילו בשנים האחרונות ששימוש קבוע בקינמון עשוי למנוע את הופעת מחלת הסוכרת. הקינמון מייעל את התגובה של תאי האינסולין לסוכר, ובכך מסייע לירידת הסוכר בדם.
לכן הם ממליצים לצרוך באופן קבוע 1/4 עד כפית קינמון ביום. עוד עלה במחקרים כי לקינמון יכולת לנקות את הדם מרעלים באמצעים שונים. רבים מרגישים אחרי ארוחה צורך באכילת מתוקים, עוגות וכדומה. וכאן עולה יתרון נוסף לקינמון: מתברר על פי מחקרים כי שימוש קבוע בקינמון מביא לידי צמצום תחושת הרעב לאחר הארוחה.
אולם כאן אני מבקש לציין שלמקרא הדברים שלעיל עלולים אנשים לומר לעצמם: נמשיך להתנהל כרגיל, לאכול כרגיל, לשבת ולהימנע מלעשות פעילות פיזית – כי יש לנו פתרון וקינמון שמו. התשובה היא שאין הדבר כן, ויש להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת, ואף לקיים פעילות פיזית קבועה, לשמור על מצב רוח טוב, ואחרי כל זה – גם הקינמון יכול לסייע.