פיתוח האישיות
מחקר חדש: האם אנשים חרדתיים – מאושרים יותר?
מחקר שבוצע על ידי חוקרים קנדיים והתפרסם בכתב העת המדעי Personality and Individuals Differences - הדגיש את הצד האחר של 'האושר', וטען כי הוא נמצא דווקא בכף ידם, של אנשים שנוטים לחרדתיות ועצבות. מדוע?
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם י"ב כסלו התשע"ו
מחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב עת אמריקני, טוען כי מדענים הצליחו להתחקות אחר החלק במוח 'שקובע' האם אנחנו מאושרים מספיק או לא. החוקרים מצאו כי מדובר בחלק שקשור בדרך כלל לתודעה, והגיעו למסקנה כי הוא מפותח יותר - דווקא אצל אנשים שמחים.
במסגרת המחקר השתתפו למעלה מ-100 בני אדם שמוחם עבר סריקת MRI, והנתונים שהעלו הסריקות - הצליחו להפתיע אפילו את החוקרים (שעל חלקם נמנים פסיכולוגים ידועי שם): האנשים שהוגדרו כקרובים ביותר לחוות אושר אמיתי מהו - התגלו כאנשים שיודעים להביע רגשות, אמנים בייצור אווירה חיובית ואנרגיות טובות סביבם, מאמינים בטוב של עצמם ושל האחרים, ועומדים בגאון במכשולי החיים שניקרים על דרכם.
(צילום: shutterstock)
מן העבר השני לעומת זאת, צצים נתונים קצת שונים: מחקר שבוצע על ידי חוקרים קנדיים והתפרסם בכתב העת המדעי Personality and Individuals Differences - הדגיש את הצד האחר של 'האושר', וטען כי הוא נמצא דווקא בכף ידם, של אנשים שנוטים לחרדתיות ועצבות. מדוע? החוקרים מצאו כי אנשים שנוטים לסבול מחרדות - הם בעלי אינטיליגנציה גבוהה יותר משל אנשים 'שמחים', ו'אופטימיים'.
ומכאן שעל ידי החוכמה שלהם (כן, כן, אותה חוכמה שהובילה אותם לנבור שעות בחרדה) יוכלו לשאת את 'רגליהם' בקלות יתירה מתוך החרדה, ולמצוא את הדרך אל האושר הנכסף. כמה באמת הצליחו בזה בפועל? ובכן, זה כבר נושא לשאלת מחקר נוספת, לא ככה?