סמארטפונים ואינטרנט
85 פעמים ביום: 10 עובדות על התמכרות לסמארטפון
לא מניחים את הסמארטפון מהיד? כדאי שתקראו את הכתבה הבאה
- נעמה גרין
- פורסם כ"ח אדר ב' התשע"ו |עודכן
1. על פי אתר הטכנולוגיה Wired, אדם ממוצע בודק את הסמארטפון שלו 85 פעמים ביום, כאשר במחציתן הוא מניח אותו תוך פחות מ-30 שניות.
2. אדם ממוצע מתעסק עם הסמארטפון שלו 5 שעות ביום.
3. בוסים? שימו לב: 28% מזמן העבודה מוקדש להסחות דעת, כמו רשתות חברתיות וסמארטפונים, כאשר כל הפרעה גורמת ל-20 דקות מבוזבזות עד לחזרה לעבודה.
4. כאשר השימוש בסמארטפון או במכשיר אלקטרוני אחר מתחיל להשפיע על מערכות יחסים או בריאות פיזית, מוגדר האדם כמכור לרשת או למכשירים. על פי מחקר שנערך בארה"ב, 26% מהאוכלוסייה מוגדרים כמכורים לרשת או למכשירים.
5. ההתמכרות לרשת או לגאדג'טים נובעת לפי המחקרים מכך שקבלת עדכונים או מידע מהסמארטפון גורמת לפעילות במוח, הדומה לזו שמתרחשת בעת עישון והימורים. הפעילות המוחית גורמת להתכווצות חלקים מסוימים במוח. אצל מכורים כבדים מתכווצים חלקים אלו במוח בכ-10%-20%.
(צילום אילוסטרציה: shutterstock)
6. לפי סקר מסוים, מחצית מהאמריקאים מודים כי הם קוראים ושולחים הודעות טקסט בנהיגה. סקרים אחרים מצביעים על כך שברבע מתאונות הדרכים מעורב אדם שהשתמש בסמארטפון. 9 אמריקאים נהרגים בכל יום ממה שנקרא "נהיגה מוסחת", ותפיסה רווחת למדי היא שהגורם המרכזי ל"נהיגה מוסחת" הוא שימוש בסמארטפון.
7. לפי מחקר שערכה חברת התקשורת IPASS, בקרב יותר מ- 3,700 עובדים בעלי טלפון נייד במספר מדינות, התגלו ממצאים קשים בנוגע להתמכרות לסמארטפונים: אחד מכל שלושה עובדים שמחזיקים בטלפון נייד כחלק מעבודתם, מתעוררים באופן קבוע באמצע הלילה כדי לבדוק האם יש להם הודעות ומיילים חדשים. כמו כן, בדיקת הודעות ומיילים היא הדבר הראשון שהם עושים כשהם מתעוררים בבוקר.
8. מחצית מאותם נסקרים השיבו כי הם לא מסוגלים לישון, בלי שהנייד שלהם יהיה בהישג ידם.
9. באותו מחקר, דיווחו כמעט שליש מהנשאלים, כי בני הזוג שלהם כועסים על השימוש הבלתי פוסק בטלפונים.
10. עוד נמצא במחקר כי 40% מהנשאלים הודו שהם קוטעים פגישה או ישיבה כדי לענות לשיחת טלפון.