בריאות ותזונה
מלך על העיכול. 8 עובדות מעניינות על הסלק
שומר על בריאות הלב, מונע סרטן לסוגיו, מומחה בניקוי רעלים מהגוף ותורם רבות לפעילות תקינה של מערכת העיכול. שמונה סיבות שיעזרו לכם לשלב את הסלק האדום בתפריט היומי
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם ג' ניסן התשע"ו
עובדת היותו עתיר בסוכר (בעל אינדקס גליקמי גבוה במיוחד), מרחיקה ממנו רבים וטובים - אולם לסלק האדום יתרונות בריאותיים למכביר, שפשוט כדאי להכיר ולנצל. אמנם בארץ הוא נפוץ יותר בגוון סגול, אך במשפחתו קיימים זנים אחרים כמו הסלק הלבן, הצהוב ואחרים. אמנם מדובר בשורש קשה, אך הסלק רגיש לפציעות, בפרט בעת הבישול.
לראשונה בוית הסלק באזור אגן הים התיכון, מה שהופך אותו לירק שמתאים במיוחד למזג האנושי ששורר כאן, ולתזונה הבריאה ביותר בעבורנו. אז הנה כמה עובדות שיעשו לכם 'טוב על הלב', תרתי משמע:
1. בסלק ישנם רכיבים כמו סיבים תזונתיים ומינרלים, שמסייעים בשמירה על בריאות הלב ומניעתו ממחלות כרוניות.
2. הסלק 'מומחה' בניקוי רעלים, נטרול מולקולות מזיקות וסינון מזיקים דרך השתן.
3. כל חלקיו של הסלק - הן השורש והן העלים - טובים הם למאכל.
4. בשורש הסלק קיימת כמות גדולה של חומצה פולית, מגנזיום, נחושת, אשלגן, וויטמינים A (האחראי על בריאות העור, העיניים, מערכת העיכול והשתן, מערכת הרבייה, ועוד) ו-K (האחראי על תהליכי קרישת דם, בניית העצמות ובניית כלי הדם).
צילום: שאטרסטוק
5. נוגדי החמצון שמכיל הסלק מפחיתים משמעותית את הסיכוי ללקות בסרטן לסוגיו.
6. הסלק עשיר בסיבים תזונתיים שלא רק מעניקים תחושת שובע לאורך זמן, כי אם גם תורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול.
7. מיץ הסלק מסייע ביותר בכל מה שקשור לשיפור זרימת הדם בגוף, ורופאים ממליצים עליו בחום, כממריץ פעילות גופנית.
8. מחקרים שנעשו בעשור האחרון מצאו כי שתיית מיץ סלק לפני התעמלות גופנית - משפרת משמעותית את הביצועים של הגוף, היות והוא מסוגל לנצל את משאבי החמצן שלו בצורה טובה ויעילה יותר.