כתבות מגזין
עשר העבודות המסוכנות ביותר בעולם
עד כמה מסתכנים בחייהם נהגי משאיות, מהו המסלול המקצועי המסוכן עבור טייסים, ומהי העבודה המסוכנת ביותר בעולם?
- הידברות
- פורסם ט"ז אייר התשע"ו
הרבה אנשים לא מרוצים מהעבודה שלהם, אבל רק מעט אנשים מסכנים את חייהם ובריאותם כל יום מחדש כשהם הולכים לעבודה. אז מה הן עשר העבודות המסוכנות ביותר בעולם? הנה לפניכם הרשימה, במדרג חומרה הולך וגובר, המבוסס על נתונים רשמיים לגבי תאונות עבודה במקצועות הללו.
10. עובדי חקלאות(צילום: shutterstock)
עובדי חקלאות בחוות ובשדות מפעילים ציוד מכני כבד, שהוא המקור לסכנות עבורם. בארצות מסוימות הם לפחות מרוויחים טוב על הסיכון הזה – אבל בארצות אחרות, הם בקושי גומרים את החודש למרות הקרבת הבטיחות האישית שלהם. עד כמה זה מסוכן? 21 מתוך 100,000 עובדי חקלאות ימותו כתוצאה מתאונת עבודה.
9. נהגי כלי רכב כבדים(צילום: shutterstock)
כולם יודעים שלנהוג במשאית כבדה וטעונה זה לא משחק ילדים. למעשה, זה דורש רישיון מיוחד. אבל אפילו עם ההכשרה המיוחדת, הנהגים הללו עדיין מסתכנים. משאיות גדולות מועדות במיוחד לתאונות, שכן קשה יותר לשלוט בהן בתנאי כביש גרועים. ודבר הסטטיסטיקה: 21.1 מקרי מוות מכל 100,000 נהגים כאלה.
8. מתקני עמודי חשמל(צילום: shutterstock)
כשסופה מנתקת יישובים שלמים מאספקת חשמל, העובדים הללו נשלחים לשטח כדי לטפס על עמודי החשמל ולנסות לתקן את התקלה. הם צריכים להקים מחדש עמודי חשמל שקרסו ולחבר חוטי חשמל שנקרעו ונפלו. עבודה נחוצה ללא ספק, אבל גם מסוכנת. שיעור התמותה עומד על 23 מתוך 100,000.
7. עובדי כפיים(צילום: shutterstock)
לא ממש ברור למה הקטגוריה הזו כל כך מסוכנת: אחרי הכל, לכל החברות בימינו יש נהלי בטיחות מחמירים בתקווה להגן על החברה מתביעה. ובכל זאת, תאונות מתרחשות: בעיקר במקרים בהם יש הזמנה דחופה ופועלים נדרשים להעביר במהירות חומרים למשלוח. שיעור התמותה עומד על 27 מתוך 100,000.
6. עובדים במבנים מברזל ומתכת(צילום: shutterstock)
בקטגוריה הזו נכללים עובדים שמתמחים בטיפול ובתיקונים בגורדי שחקים. הסכנה שלהם ברורה: גם אם הם שורדים נפילה, הם סובלים מפציעות חמורות. 37 מתוך 100,000 מתים בגלל תאונות עבודה.
5. בוני גגות(צילום: shutterstock)
בישראל זה קצת פחות נפוץ, אבל עדיין מדובר במקצוע קיים: פועלי בנייה שמתמחים בבנייה ותיקון של גגות רעפים. לעבודה הזו יש שלל סכנות, ממכות שמש ועד נפילות קטלניות. שיעור תאונות העבודה הקטלניות עומד על 40.5 מתוך 100,000.
4. עובדים בפינוי חומרים מסוכנים(צילום: shutterstock)
מפעלים מעסיקים את העובדים הללו כדי שיפנו פסולת כימית מסוכנת. על פניה זו לא נראית עבודה קשה, והפועלים אף לובשים ציוד מגן מיוחד. למרות זאת, רבים מהם נפגעים מחשיפה לחומרים הללו ואף מפתחים זיהומים או הרעלות. שיעור התמותה עומד על 47 מתוך 100,000.
3. טייסים(צילום: shutterstock)
לא, טייסים בטיסות מסחריות דווקא נהנים מעבודה בטוחה. אבל לא כל הטייסים, כידוע, עובדים בטיסות כאלה. טייסים שעוסקים במשימות חילוץ והצלה במקרים כמו שיטפונות או שריפות, בהחלט מסכנים את חייהם. 53.4 מקרי מוות מתרחשים בכל 100,000 טייסים כאלה.
2. דייגים ועובדי דייג(צילום: shutterstock)
לשבת על שפת הכינרת עם חכה זו פעילות פנאי מרגיעה. אבל לצאת לעומק הים עם ספינת דייג זו כבר פעולה שונה לחלוטין – ומסוכנת. צוותי דייג מתמודדים עם סערות בים ותנאי מזג אוויר קשים באזורי דייג מבוקשים רבים, והתוצאה עגומה: 117 מתוך 100,000 דייגים ימותו במסגרת עבודתם.
1. חוטבי עצים(צילום: shutterstock)
כן, גם בימינו העולם זקוק עדיין לחוטבי עצים. הציוד שלהם אולי משוכלל יותר, אבל משימתם היא עדיין לחטוב עצים ביערות. והם מתמודדים מול כנות יומיומיות מנפילות של עצים וציוד. זוהי העבודה המסוכנת ביותר בעולם: 128 מתוך 100,000 חוטבי עצים ימותו על משמרתם.