משפחה
אם זה לא שומן, זו נפיחות. וכך תורידו אותה
יש הבדל מהותי בין אנשים שסובלים מ'שומן עיקש' לבין כאלו הסובלים מסתם נפיחות. איך ניתן להבדיל בין השניים, ולמה לעתים חשוב יותר להתרכז בדפוסי התנהגות, מאשר בשיטות דיאטה שונות?
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם כ"א אייר התשע"ו
מחקרים רבים הראו שזו לא רק השיטה שגורמת לאדם להצליח להשיל ממשקל גופו, כי אם גם רמת המודעות שלו לשני דברים חשובים: א) לעובדה שלעתים 'השומן' הסורר שמתעקש להישאר על הגוף, אינו אלא נפיחות מתעתעת. ב) לבטן נפוחה יש סיבות, ומכאן שיש לה גם דרכי פתרון.
את הנפיחות קל יותר לזהות על אנשים רזים (לרוב) - שמבנה הגוף שלהם רזה, אך הבטן שלהם נפוחה כמו בלון בהשוואה אליו.
מהן הסיבות שעשויות לגרום לנפיחות?
1. אכילה מהירה
2. חוסר מים בגוף
3. עצירויות
4. לחצים כרוניים
חוסר מים בגוף
אדם ממוצע צריך לשתות מינימום 8-10 כוסות מים ביום, כדי לעזור לגוף שלו לתפקד כמו שצריך. אדם ששותה פחות מהמכסה הזו (כמחצית מהאוכלוסייה) - פשוט מסתכן בנפיחות יתר. כשהגוף לא מקבל מספיק מים, הוא יתחיל 'לאגור' את הנוזלים שהוא כן מקבל, וזה מה שייצור את הנפיחות.
אכילה מהירה
כשאנחנו לועסים את המזון שלנו מהר מדי, הגוף לא מספיק לעכל אותו כראוי - דבר העשוי לגרום לנפיחות.
עצירויות
אחת התופעות שבגינה נגרמת נפיחות, היא עצירות. עצירות זוהי הדרך של הגוף שלנו לאותת לנו לצרוך יותר סיבים, שמסייעים לשחרור גזים רעילים שמצטברים בגוף, ויוצרים את הנפיחות. הסיבים התזונתיים נמצאים בדגנים מלאים, וחשוב לצרוך אותם בהדרגה.
לחצים כרוניים
תתפלאו לשמוע, אבל אדם שנתון תחת לחץ כבד לעתים קרובות, נתון לסכנת 'נפיחות' יותר מאשר אדם שחי בסביבה רגועה ונטולת לחצים. הלחץ מביא איתו חולאים רעים רבים כגון עצירות, כאבי בטן, ואנרגיות שליליות, וכשהגוף מרגיש ב'שינוי האקלים', מערכת העיכול גם היא נכנסת לסטרס, ולא מסוגלת לבצע את התפקיד שלה כראוי.