בריאות ותזונה
קטליזטור לשפע: למה דווקא הקינמון?
זה שנים שתבלין הקינמון נחקר תחת עדשת המיקרוסקופ של מדענים, רופאים ואנשי מקצוע אחרים. ומהן התגליות? קראו בכתבה שלפניכם
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם כ"ד אייר התשע"ו
מלבד טעמו הנפלא של הקינמון, שחלקנו מכירים ומוקירים כתבלין נהדר לשלל מאפים ותבשילים - הוא גם עשיר בחומרים חיוניים רבים שצריכתם הכרחית לגופנו. בין חומרים אלו נימנים המגנזיום, סידן, ברזל, סיבים תזונתיים, אשלגן, זרחן, ויטמין C, B ו-K, ועוד.
ממחקרים שונים שנעשו אודות יתרונותיו הבריאותיים, התגלה הקינמון כקטליזטור (זרז) רציני בריפוי מחלות שונות ומשונות - החל מהשמנת יתר, וכלה בסרטן.
נתבונן קצת יותר לעומק בממצאים, ונמנה שבעה תחלואים, שבהם הפגין התבלין - יכולות ריפוי פנומנליות:
השמנת יתר
האם הקינמון מביא עמו בשורה שונה בתחום זה? מדענים טוענים שכן, היות והחומרים שמצויים בו מסוגלים ביותר למיגור השומן הבטני. שתיית כוס מים חמימים עם כפית קינמון ביום, תביא לשינויים הנצרכים - לא רק בתחושה, אלא גם במידות.
ניקוי רעלים
למרות שישנן שיטות שונות (ולא פחות מכך, משונות) לטיהור הגוף, מפסולת הנגרמת משלל מרעין בישין כדוגמת זיהום אוויר, ג'אנק פוד וצריכת תרופות כימיות - מדענים סבורים כי לקינמון תכונות ייחודיות שמאפשרות לו ליצור את הנוסחה המנצחת לניקוי רעלים, ובפרט מהכבד.
חיזוק המערכת החיסונית
תה ובו כפית דבש וכפית קינמון מדי יום, הוא שילוב מעולה שיחזק את המערכת החיסונית, וישאיר את מחלות החורף השונות, הרחק מכם.
מיגור סוכרת סוג 2
אבקת קינמון מסייעת ביותר באיזון רמת הסוכר בדם, ומכאן שהיא גם יעילה במיוחד בטיפול בסוכרת סוג 2. הקינמון מעודד יצירת אנזימים שתפקידם לשרוף את הגלוקוז, ולייעל את ספיגת האינסולין בדם.
(צילום: shutterstock)
ריח רע מהפה
איך נפטרים מריח פה רע? פשוט מאוד. אם תשאלו את סבתא, ותהיו קצת נחמדים - היא אולי תסכים לגלות לכם את הסוד: משחת שיניים טבעית מדבש וקינמון, לא רק תקל על כאבי שיניים אלא אף תמנע ריח פה חריף ובלתי נעים. נסו, והיווכחו.
לוחמה בתאים סרטניים
היותו בעל רכיבים אנטי דלקתיים ואנטי סרטניים, הופכת את הקינמון למסייע גם במיגור ההתפתחות של תאים סרטניים בגוף.