חדשות בעולם
טלסקופ החלל של נאס’’א מצא עשרה כוכבי לכת דמויי כדור הארץ
הטלסקופ קפלר, שנשלח לחלל בשנת 2009, איתר 2,335 כוכבי לכת ועוד 1,699 "מועמדים" לתואר. האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ?
- נעמה גרין
- כ"ז סיון התשע"ז
סוכנות החלל האמריקאית נאס"א הודיעה כי נמצאו עשרה כוכבי לכת חדשים, שככל הנראה בעלי גודל וטמפרטורה דומים לכדור הארץ.
הכוכבים אותרו בסדרת התצפיות האחרונה של טלסקופ החלל קפלר, שבחן 20 אלף כוכבים בקבוצת הכוכבים ברבור (Cygnus), המרוחקת כ-1,500 שנות אור ממערכת השמש. רק 50 כוכבי לכת כאלה התגלו עד כה.
עשרת כוכבי הלכת שהתגלו הם בעלי סיכויים שניתן לגדל עליהם חיים. בנוסף לגודל וטמפרטורה דמויי כדור הארץ, הם נמצאים במרחק הנכון מהכוכב שלהם כדי לאפשר למים, אם הם מצויים בהם, להיקוות על פני השטח. מדענים מאמינים כי מים במצב צבירה נוזל הם מרכיב מרכזי לקיומם של חיים.
בשנת 2009 שיגרה נאס"א את משימת קפלר, שמטרתה היתה לגלות אם קיימים כוכבי לכת דמויי כדור הארץ. במהלך השנים איתר הטלסקופ 2,335 כוכבי לכת ועוד 1,699 "מועמדים" לתואר. כאשר מצרפים ממצאים אלו לתצפיות נוספות מטלסקופים אחרים, מדענים אישרו את קיומם של 3,500 כוכבי לכת מעבר למערכת השמש.
צוות החוקרים של נאס"א גילה גם שיטה להעריך אם כוכב לכת הוא בעל פני שטח מוצקים, כמו כדור הארץ, או עשויים ברובם מגז. הצוות הוכיח שכוכבי לכת בגודל של עד פי 1.75 מכדור הארץ נוטים להיות סלעיים, לעומת אלה שבין פי 2 לפי 3.75 יותר גדולים הופכים לעולמות העטופים בגז, כמו נפטון, דבר שאינו מאפשר לחיים להתגלות בכדורים אלה.
האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ? לחצו כאן וקראו את תשובתו המעמיקה של הרב דניאל בלאס.