בריאות ותזונה
הטעויות הקטנות שבדרך: לא תאמינו מה הורס לנו את הדיאטה
לא פשוט להתחיל דיאטה: בדרך להגשמת המטרה אנו נעזרים ב"קיצורי הדרך" שקורצים לנו מאוד, אך במקרים רבים אלו רק יכולים להשיג תוצאה הפוכה. שימו לב לטעויות הבאות
- מוריה חן
- פורסם ב' אייר התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
לא פשוט להתחיל דיאטה: בדרך להגשמת המטרה אנו נעזרים ב"קיצורי הדרך" שקורצים לנו מאוד, אך במקרים רבים אלו רק יכולים להשיג תוצאה הפוכה. שימו לב לטעויות הבאות:
ארוחות קטנות יסייעו בירידה במשקל" – האמנם?
גם בעצה הזאת יש היגיון מסוים. הרי כמה ארוחות קטנות במהלך היום יעזרו להילחם בתחושת הערב שעלולה לגרום לכם לנשנש בלי הכרה את המאכל המושחת הראשון שתשיגו. אבל בואו נודה באמת - למי מאיתנו יש זמן להכין כמה ארוחות קטנות במהלך היום ועוד לחשוב האם הם מאוזנות ומכילות את כל הרכיבים התזונתיים הדרושים לנו?
עוד יש לדעת כי באכילת מנות קטנות במשך היום אנו עלולים, בלא משים, לאכול יותר קלוריות מאשר ב-3 ארוחות מסודרות. על כן כדאי לאכול 3 ארוחות מסודרות במיוחד, ולהיעזר בחטיפים בריאים לצורך התגברות על תחושת הרעב.
הימנעות מפחמימות, והגברת אכילת חלבונים – האמנם?
אין צורך להעלים את הפחמימות מחייכם רק כי אתם פוצחים בדיאטה. דעו כי פחמימות מורכבות עוזרות בוויסות רמת הסוכר בגוף, ומסייעות להימנע מהתקפי רעב פתאומיים שגורמים לנו לאכול יותר מבלי לשים לב.
בנוסף, גם חלבון מן החי במינונים גבוהים אינו בריא, ויכול לגרום לעצירות וכאבי בטן. שימו לב - מחקר שבדק 7,000 בני אדם מצא כי דווקא אלו שאכלו הכי הרבה חלבונים היו בסבירות של 90% לסבול מעודף משקל.
להפחית בצריכת הקלוריות – האמנם?
חשבו, אם אכלתם 70 קלוריות בענבים, או 50 קלוריות מעוגת טורט עשירה – האם הגוף קיבל תרומה זהה למשקל? וודאי שלא. על כן, ספירת הקלוריות אינה הכרחית בדיאטה. עלינו להתמקד באכילת דברים בריאים, עתירי ויטמינים, סיבים תזונתיים ומינרליים. נכון, ספירת הקלוריות מסייעת לנו לעמוד במשימה, אך היא אינה המדד העיקרי להצלחה.
עדיף ממתיקים מלאכותיים מאשר סוכר – האמנם?
על פי מחקר שפורסם בכתב העת Diabetes Care נמצא כי צריכה יומית של משקאות דיאטטיים מעלה ב-36% את הסיכוי להשמנת יתר, וב-67% את הסיכון לסוכרת מסוג 2.
מדוע זה כך? ובכן, כשאנחנו צורכים תחליפי סוכר, הגוף עדיין סבור שצרכנו סוכר, וכתוצאה מכך מופרש אינסולין שאמור לספוג אותו. כאשר הסוכר לא נקשר אליו, אנחנו חשים ירידת סוכר ע"י רעידות, רעב פתאומי ועייפות. אם כן, תחליף הסוכר עצמו אינו משמין, אך התגובה לחומרים אלו לא מסייעת לשמירה על המשקל.