כתבות מגזין
מדהים: מה השיב עורך הדין החרדי, כשהשופט החילוני שאל על מזמור תהילים?
מה מוביל שופט חילוני להתעניין פתאום ביהדות, לחקור ולשאול בסקרנות על פרק תהילים? עם שחר בקשי, עורך דין חרדי שדרכו בקודש היא להשחיל דברי תורה בכל הזדמנות אפשרית, הדבר לא מפליא במיוחד
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם כ"ה סיון התשע"ח |עודכן
מה מוביל שופט חילוני להתעניין פתאום ביהדות, לחקור ולשאול בסקרנות על פרק תהילים? עם שחר בקשי, עורך דין חרדי שדרכו בקודש היא להשחיל דברי תורה בכל הזדמנות אפשרית, הדבר לא מפליא במיוחד. אחת מאותן הזדמנויות הייתה דיון שנערך בבית המשפט המחוזי בתל אביב, שבו ייצג בקשי צד במשפט על פירוק שותפות.
מה הופתע בקשי כשהשופט החילוני פנה אליו לפתע לאחר שנוצרה כעין שיחת חולין בין עורכי הדין לשופט, והתוודה לפתע באוזניו כי הוא "מאוד אוהב את מזמור כ"ז בתהילים".
ההפתעה המשיכה כאשר ביקש השופט החילוני מבקשי להסביר לו מדוע נוהגים לומר מזמור זה דווקא בחודש אלול.
בקשי בתגובה העדיף שלא לשלוף תשובה בלתי אחראית מהמותן, והבטיח לשופט כי יבדוק את הדבר ויחזירו תשובה בהקדם. מיד לאחר מכן בדק במקורות והגיש לשופט באחת ההזדמנויות מסמך ועליו כתוב "הודעה על הגשת דבר תורה".
במסמכו זה תיאר עורך הדין בפרוטרוט את התשובה לשאלתו של השופט, תוך שהוא מצרף ציטוטים מעניינים בנושא מה'אוהב ישראל' מאפטא ומפסקי מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל מספרו 'חזון עובדיה'. "אני שמח שנפל בחלקי להעביר דבר קודש של חכמינו ז"ל לעיון ולידיעת בית המשפט הנכבד", כתב בקשי במסמך. "זכיתי גם אני ללמוד ולהחכים יותר. אני מאחל ויודע שמזמור זה ויתר דברי הקודש שבהלכה וביהדות, יהיו נר לרגלי כבוד בית המשפט – בבואו לשפוט את עם ישראל".
בתגובה למסמך זה השיב השופט במסמך אחר בו כתב כי מסמכו של עו"ד בקשי התקבל בתודה, וסיכם: "יעמוד עורך דין בקשי על הברכה".