ונשמרתם
סכנת החטיפים: נערה עברה ניתוח בעקבות צריכת צ’יפס מוגזמת
הילדים שלכם ’מכורים’ לחטיפים? כדאי שתקראו את זה: נערה עברה ניתוח בעקבות צריכת צ’יפס מוגזמת, וכעת יוצאת אמה להזהיר אחרים. "לא ידענו שחטיפים יכולים לגרום לכזה דבר"
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם י"ז אב התשע"ח |עודכן
הילדים מבקשים חטיפים בכל פעם שאתם הולכים לקניות? עצרו! אם ממפיס שבארה"ב מבקשת כעת להזהיר הורים אחרים, לאחר שבתה המתבגרת עברה ניתוח להסרת כיס מרה - בעקבות חטיפים מלוחים שצרכה ללא הכרה בשנים האחרונות. "היא ממש אוהבת חטיפים, ובכל קנייה שלי בסופר הייתה מבקשת ממני לקנות לה חטיף", משחזרת האם רנה קרייגהד.
בראיון עבור ערוץ חדשות מקומי סיפרה קרייגהד כי רק לאחר שהרופאים הודיעו כי אין מנוס מלהסיר את כיס המרה של בתה - הבינה את הטעות הקריטית שלה במשך השנים, טעות שדבר לא יוכל לתקן אותה כעת. "אחרי שיצאנו מחדר הניתוח הייתי כל כך שבורה. ידעתי שאני חייבת להזהיר הורים אחרים, ולספר על המקרה שלנו לכולם".
לדבריה, בתה נהגה לאכול כארבעה חטיפים מדי שבוע, ולפעמים יותר. לרוב היו אלו שקיות צ'יפס שהכילו עשרות כימיקלים וחומרים משמרים כשהגרוע בהם הוא (איך לא?) מונוסודיום גלוטומט. "פתאום יום אחד היא התלוננה על כאבי בטן קשים", מספרת רנה בדמעות על בת ה-17. "אף אחד מאיתנו לא חשב שחטיפים יובילו להסרת כיס המרה".
ולמרות ההפתעה - ד"ר קרי קנבדר, רופא בבית החולים שבו נותחה הנערה, אמר כי מדובר בתופעה שלדאבון הלב הולכת ותופסת תאוצה, ו"בחודש אחד אנחנו מקבלים כ-100 ילדים שסובלים מבעיות בבטן בעקבות החטיפים שהם צורכים".
לדבריו אחדים מן המקרים, כמו זה שלפנינו, נגרמו בהליך כירורגי כזה או אחר.
אז אם גם אתם צורכים חטיפים, ומאפשרים אותם לילדים שלכם ללא הגבלה - הנה עוד סיבה להגביל אותם לפעם בשבוע, לכבוד שבת קודש (או להעדיף חטיפי בריאות על פניהם, שזו בהחלט האופציה העדיפה).
אלו עוד מאכלים יכולים לפגוע בתפקוד כיס המרה?
צריכה יומיומית של מזון עתיר בשומן.
טיגון בשמן עמוק או בישול בכמות שמן גדולה לרבות שומן בעלי חיים.
צריכה מוגברת של בשר אדום וחלקים פנימיים של מזון מן החי.
מוצרי חלב שמנים.
צריכת חלמון ביצה בצורה מופרזת.
חטיפים מלוחים.
בצק עלים.
טחינה.
אבוקדו.
מרגרינה.
חמאה.
חומוס.
מיונז.
ממרחים מעובדים שונים.
מה עוד אתם רוצים לדעת על כיס המרה והמחלות שיכולות להופיע בו? כמה עובדות חשובות:
- כיס המרה הוא איבר דמוי אגס שנמצא בחלק התחתון של הכבד, ותפקידו שהוא לאגור את נוזל המרה שמייצר הכבד ולהעבירו לתריסריון כדי שישתתף בתהליך העיכול.
- מחלות בכיס המרה נגרמות בעיקר מהיווצרות אבנים שעשויות מכולסטרול בעיקר, אך גם מ'פיגמנט'.
- אבנים בכיס המרה הם תופעה שכיחה ברחבי העולם, שהסיכויים ללקות בה עולים עם הגיל (לרוב אחרי גיל 40) ובייחוד בקרב נשים.
- השמנת יתר מהווה את גורם הסיכון העיקרי ללקות בתופעה זו, ובכללה תזונה עתירת שומנים.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>