חדשות בריאות
לא ציפינו: איזה מאכל מופיע כגורם מספר אחת לקלקול קיבה?
דו"ח חדש שפורסם לאחרונה חושף מהם המאכלים שגורמים למרבית התפרצויות של הרעלות מזון בקרב האוכלוסייה. לא תאמינו מי קיבל את המקום הראשון
- מוריה חן
- פורסם ח' אלול התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
על פי דו"ח חדש שפורסם לאחרונה על ידי ה-CDC (המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב) חושף מהם המאכלים שגורמים למרבית התפרצויות של הרעלות מזון בקרב האוכלוסייה.
המידע נאסף על פי דיווחים על התפרצויות של הרעלות מזון בין השנים 2009-2015, בהן תועדו מעל 5,760 מקרים של הרעלות מזון שגרמו לכל הפחות ל-100,939 מחלות, 5,699 אשפוזים ול"ע 145 מקרים של מוות.
על אף מקרים רבים של הרעלות מזון שנגרמו על ידי הדגים, נמצא כי המזון המועד ביותר לפורענות הינו דווקא העוף שבעקבות צריכתו דווחו כ-2,600 מקרים של קלקולי קיבה.
כיצד הגיע העוף לראש הרשימה?
"עוף הוא מעין מאגר לסלמונלה", אמר תומס גרמיליון, מנהל המכון למדיניות מזון באגודת הצרכנים בארה"ב לחדשות CBS, והוסיף: "דוח זה של ה-CDC מראה שמפקחים ממשלתיים ותעשייתיים צריכים לעשות יותר כדי להגן על הצרכנים מעוף לא בטוח".
הסלמונלה הוא חיידק שעלול להוביל לחום גבוה, שלשולים והתכווצויות במשך 12-72 שעות אחרי אכילת המאכל. את הסלמונלה ניתן למצוא גם בגבינות, ביצים, פירות ומיצים.
הממצאים מדאיגים, ואף על פי כן יש להדגיש כי העוף מהווה מקור מצוין לחלבון רזה, והוא משמש כחלק בלתי נפרד מתפריט מאוזן ובריא. כמובן שאין צורך לחדול מאכילת עוף, אך יש לנקוט באמצעי זהירות על מנת למנוע קלקול קיבה.
טיפים ועצות יעילות להפחתת הסיכון להידבקות בסלמונלה
להלן הטיפים של מחלקת הבריאות ושירותי האנוש של ארה"ב למניעה והפחתה של הסיכון לפתח הרעלת מזון:
1.הימנעו מאכילת ביצים, עוף או בקר שאינם מבושלים.
2. נקו כל משטח המיועד לבישול.
3. הימנעו משימוש משותף בכלים בהם אתם מכינים מזון מבושל ושאינו מבושל.
4. השתמשו במד חום בעת בישול בשר או בקשר על מנת לדעת האם המזון מבושל דיי צרכו.
5. חשוב מאוד – רחצו ידיים במים וסבון לפני נגיעה כלשהי באוכל.