נטורופתיה ורפואה טבעית
למה חשוב כל כך לאמץ אורח חיים בריא?
האדם המודרני לא למד מהם הצרכים הטבעיים של גופו ושל נפשו. הוא לומד מקצוע לפרנסה, ולא לומד כיצד לקיים את גופו ונפשו ולהזינם כראוי
- ר.ל. אורפלץ
- פורסם י"ח אלול התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
ניקוי רעלים הוא הצעד הראשון בדרך לשינוי תזונתי שישפר את הרגשתך הפיזית, הרגשית והרוחנית ביומיום. האדם הממוצע צובר במעי הגס כ- 2 עד 8 ק"ג מיותרים של פסולת! הפנים שלהם, כולל כל הפיתולים וסיסי המעי, היו מכסים מגרש טניס. אין ספק, אם כן, שבשטח גדול כזה יש מקומות מסתור רבים לפסולת.
למען שמירה על הבריאות, חשוב מאוד שהמזון יעבור בצורה תקינה במערכת העיכול, וכך גם הפסולת. אם היא אינה עוברת בצורה תקינה במעי הגס, היא מצטברת בו, נרקבת, מתקשה וגורמת לבעיות רבות כמו עצירות, פרזיטים (קנדידה, הליקובקטר פילורי – חיידק הקיבה, תולעים), כאבי בטן, הפרעות עיכול, פגיעה במערכת החיסונית, עלייה במשקל, מחלות כרוניות עד סרטן ואפילו מחלות נפשיות כמו דיכאון.
חכם עיניו בראשו, ואם נשכיל להישמר לנפשותינו, כפי שציוותה תורתנו הקדושה, ונמנע את המחלות בטרם תבואנה ע"י אורח חיים בריא, נזכה לחיי רווחה שיעזרו לנו לחיות חיים טובים לעבוד אותו יתברך בשמחה.
מהו אורח חיים בריא? צריכת מזון בריא כמו פירות וירקות חיים, זרעים, קטניות, דגנים, אגוזים לסוגיהם. בנוסף, כל אחד מאיתנו זקוק לאוויר נקי, להתעמלות מבוקרת, לנשימה נכונה, למי שתייה זכים, לשמחת הלב, לשינה בזמן, לחיי רוח, למוסיקה, לחיי חברה מתוקנים, לאור השמש והכי חשוב – להתבודדות (דיבור ישיר לה' בכל יום). כל אלה מאפשרים חיים של שמחה, סיפוק, תכליתיות ובריאות אמיתית.
האדם המודרני לא למד מהם הצרכים הטבעיים של גופו ושל נפשו. הוא לומד מקצוע לפרנסה, ולא לומד כיצד לקיים את גופו ונפשו ולהזינם כראוי. ולכן אנו נתקלים היום באנשים החולים במחלות על רקע של תזונה לקויה ואורח חיים חולני מאוד ורחוק מהטבע. כיום, כולם – גברים, נשים וילדים, סובלים מתת תזונה. הם ניזונים ממזון עתיר ברעלים. כאשר מערכות הגוף תקבלנה את החומרים הנחוצים להזנתן, בנוסף לקיום אורח חיים בריא, כפי שצוין לעיל, אזי הגוף והנפש יתפקדו יחדיו בהרמוניה, והאדם ישיג את בריאותו השלמה, בע"ה.
אדם נורמלי לעולם לא ימלא את רכבו, שנוסע על דיזל בלבד, בדלק אוקטאן 95. הרכב יתקלקל לאחר מספר דקות נסיעה ולא יוכל להמשיך לנסוע. אם כן מדוע אדם נורמלי זה ישקה את גופו בבקבוק קולה בכל יום ובפיצות? גופו לא עובד אחרת מאשר הרכב. אם נזין את הגוף בדלק לא נכון – גם הוא ישבות ויסרב להמשיך לנוע – אמנם לאחר עשרות שנים של אורח חיים לא בריא, ולא לאחר עשר דקות כמו הרכב. ישתבח שמו של הבורא יתברך שיצר אותנו כך. הוא סובלני איתנו, יש תשובה בעולם ואפשרות ברוב הפעמים להחזיר את הגלגל אחורה גם בנושא הבריאות.
כמו כן, חשוב מאוד שצריכת המוצרים הביתיים לבני המשפחה תהיה חכמה. במרכולים יש אינספור מוצרי מזון שמושכים את תשומת ליבנו. האינטרס של חברות המזון הוא למכור כמה שיותר מוצרים בכמה שיותר כסף. בדרך כלל, הבריאות של הצרכנים לא נלקחת בחשבון. חברות המזון עושות ככל שביכולתן על מנת שהמוצרים ישמרו על חיי מדף ארוכים ככל האפשר. לכן, לרוב מעמיסים עליהם חומרים כימיים משונים, שעוצרים או מעכבים את תהליכי ההתכלות הטבעיים של המזון. כדי שהמזון יהיה טעים יותר, בדרך כלל מוסיפים לו חומרי טעם וריח מלאכותיים, ולעיתים אף חומרים ממכרים, וכמובן מרבים במלח (שמגרה את בלוטות הטעם ופותח את התיאבון), סוכר ושומן. כדי שהמזון יהיה אסתטי מוסיפים לו צבעי מאכל שהופכים אותו למזון המושך את העין. כדאי מאד להימנע משימוש בכל החומרים הכימיים הללו, במיוחד כשמדובר במוצרים שאנחנו רגילים לאכול באופן יומיומי ומצטברים בגופנו כפסולת רעילה המזיקה באופן ישיר לבריאותנו. לכן אנו, הצרכנים, צריכים להיות נבונים. כדאי לצרוך את המוצרים כמו שהם, ללא כל תהליך של עיבוד, שימור, ייצוב וכו'. עלינו להתייחס בחשד לכל מה שנמצא בתוך אריזה, ולקרוא את התוויות שעל גבי המוצרים (כולל האותיות הקטנות). רשימת הרכיבים צריכה להיות ברורה ומובנת. אם מופיעים מונחים לא מוכרים בלועזית, סביר להניח שמדובר בתוספת של חומרים שלא מעוניינים שנבין מה טיבם, ובצדק, כי הם בוודאי לא בריאים.
בנוסף לרעלים במזון, ישנו עולם התרופות, המזיקות לא פחות. הרפואה המערבית רואה את המחלות כתוצאה של גורם חיצוני: חיידקים, וירוסים וכיו"ב. היא מתאימה תרופות לכל גורם מחלה, והופכת את האדם החולה ליצור תלותי וחסר אונים הנזקק לתרופות, סמי הרגעה, ניתוחים וכו', כך עד יום מותו. אך חשוב שאנשים יבינו כי מחלות הן הצטברות רעלים בגוף באיברים השונים, על פי החולשה הגנטית האישית באיברי הגוף של כל אחד ואחת.
חשוב לזכור שמחלות מביאות למוות בטרם עת, ואנשים שוכחים זאת לפעמים. מה אומרים חז"ל לגבי עיתוי המוות? בתלמוד ירושלמי ובמדרש: "תשעים ותשעה בפשיעה (משום שפשעו בשמירת בריאותם), ואחד בידי שמיים". כלומר, אמנם לכל אדם נקבע מלמעלה עוד בטרם לידתו מהן מספר שנות חייו, אולם באמצעות כוח הבחירה שבידו הוא מסוגל להזיק לעצמו עד כדי קיצורן של שנות חייו. חז"ל אף מוסיפים מידע לא פשוט ומגלים כי רק אדם אחד מתוך מאה אכן מת בגיל שנקבע לו מראש בטרם לידתו, ואילו כל השאר פשעו בשמירה על בריאות גופם, ולכן מתו טרם זמנם! גילוי זה מחייב אותך ללמוד את יסודות הכללים של הנהגת הבריאות, וליישמם כמיטב יכולתך בחיי היומיום, שהרי בפסוק: "ונשמרתם לנפשותיכם" נכללת ההוראה לשמור על נפשך ולהאריך ימים בגופך באמצעות ההקפדה על כללי הבריאות ושמירת איכות הסביבה, למען זכייה באותן שנות חיים נוספות להמשיך לעצב ולבנות את אישיותך ואת עולמך הרוחני.
מאחלת לכם, קוראים יקרים, להגיע לגיל מופלג בבריאות טובה, שמחה בלב ואמונה גדולה בקב"ה. ואם כך תנהג תמנע צרות רבות ותחיה חיים טובים יותר, מלאים בחיות, שמחה ואנרגיה בגוף ובנפש לעבוד אותו יתברך.
"...גוזרין למעלה, שיתרפא ע"י סם פלוני, וע"י איש פלוני, ביום פלוני" (ר' נחמן, ליקוטי מוהר"ן, תנינא תורה ג').
ר. ל. אורפלץ היא נטורופתית N.D, מדריכת ספורט B.Ed ומנחת סדנאות לניקוי הגוף ולהרזייה.
לרכישת הספר רזי התזונה – להתנקות, להבריא, לרזות בקלות' היכנסו להידברות שופס