נטורופתיה ורפואה טבעית

מונוסודיום גלוטומט – מה הוא עושה לגוף שלך?

איפה אפשר למצוא מונוסודיום גלוטומט, מה הוא בדיוק ולמה מומלץ להימנע ממנו? כל המידע שחשוב שתדעו

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

מונוסודיום גלוטמט מי הוא?

מונוסודיום גלוטמט הוא מלח נתרן של חומצה גלוטמית. גלוטמט הוא נוירוטרנסמיטר – מוליך עצבי שנמצא במוח שלנו, בכמות קטנה ותחת שליטה.

חומצה גלוטמית היא חומצה אמינית שמצויה באופן טבעי במזונות רבים. בטבע היא נקשרת על ידי פפטידים – שומנים שמתפרקים באיטיות במהלך תהליכי העיכול, וכך מונעים את ההצפה הפתאומית שנוצרת בגוף כאשר צורכים את הצורה המעובדת והמלאכותית של המונוסודיום גלוטמט.

חומצה גלוטמית מצויה בבשר, עוף , דגים ,עגבניות, תירס , פטריות וגבינה ועוד.

מקורו של המונוסודיום גלוטמט הוא בתרבויות האסיאתיות. הוא התגלה בטוקיו ב-1908 היפנים החלו מיד ביצור החומר מאצות. ובשנות ה-40 של המאה ה-20 החלו חברות מסחריות באמריקה לייצר מונוסודיום גלוטמט מתירס ומגלוטן חיטה.

הצורה המעובדת היא חומר גבישי בצבע לבן שדומה מאוד במראה למלח או סוכר הוא. זול מאוד להפקה והטעם שלו הוא אומאמי – טעם בשרי. הוא משמש כמשפר טעם כמעט בכל המזונות המשומרים , הארוזים, והמעובדים שמצויים על המדפים בחנויות.

מכיוון שהחומר משטה במוחנו וגורם לנו להאמין שהמזון שאנו אוכלים טעים יותר ממה שהוא, באמת, היצרנים משתמשים בו כתחליף לחומרים איכותיים. החומר ממכר וגורם לנו להשתמש בו שוב ושוב.

בדרך כלל, רוב האנשים שאוכלים את החומר לא מרגישים דבר בטווח הקצר, אולם הרגישים עלולים לפתח בתוך שעה מזמן הצריכה תופעות של צמא, נימול, כאבי חזה, דופק מהיר, כאבי ראש , הזעות, חולשה, בחילה ואפילו בצקות בגפיים.

אף על פי שיש כאלה שלא רגישים מיד לחומר, בצריכה קבועה מונוסודיום גלוטמט חשוד בגרימת מחלות כמו בעיות עצביות, עיכול לא תקין, עליה של לחץ דם ועוד הוא אף יכול לגרום לשיבושים במערכת החשמלית של המוח, מה שיכול לגרום לבעיות התנהגותיות כמו היפראקטביות או הפרעות קשב וריכוז. המונוסודיום חשוד גם בגרימה של מחלות כרוניות כמו כולסטרול גבוה, אלצהיימר, פרקינסון או סרטן.

מונוסודיום גלוטמט נמצא במגוון רב של מזונות :באבקות מרק, במאכלים אינסטנט כמו מנה חמה, ירקות משומרים, מינים של נקניקים, מזון מוכן, תבלין לפיצה, אוכל סיני, קרקרים, חטיפים, רטבים, בשרים מעובדים ועוד.

מומלץ להתאמץ ולבדוק ברשימת הרכיבים שאין נוכחות של החומר. הוא מסתתר לעיתים מאחורי שמות אחרים: שימו לב לשמות כמו MSG, E-621, ציר בטעם בקר או עוף, משפרי טעם, תבלינים, עמילן מעובד, חומצה גלוטמית, חלבון מעובד, רוטב סויה ועוד.

הטוב ביותר אלו מוצרים שכתוב עליהם "ללא מונוסודיום גלוטמט".

האבסורד הוא ש-MSG משמש כמוליך עצבי בין תאי המוח, וגורם לבעיות בריאותיות רבות.

תעשיית התרופות משקיעה משאבים רבים כדי לפתח תרופות שיחסמו קולטנים כנגד ה-MSG כדי להגן על מערכת העצבים. כספים רבים מכניסה תעשיית התרופות ממכירה של תרופות למחלות שהמונוסודיום גלוטמט גורם , הרבה מהן תרופות שגם הן גורמות נזק.

לנו, כצרכנים, יש הידע, וידע הוא כוח. כדאי להתאמץ ולבחור את הדבר הנכון לנו ולמשפחתנו.

זוהרה שרביט היא נטורופתית N.D ומאבחנת על פי גלגל העין, בעלת ניסיון רב שנים בטיפול וייעוץ והנחיית סדנאות. להזמנת סדנא ללא עלות חייגי 073-2221290

תגיות:מונוסודיוםגלוטומט

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה