חדשות בארץ
מקרה חמור של הרעלת מים – קשישה מאושפזת טיפול נמרץ
אל בית החולים איכילוב הגיעה קשישה בת 74 לאחר התמוטטות כשהיא מפרכסת. הבדיקה העלתה הרעלת מים. היא מאושפזת במצב קשה במחלקת טיפול נמרץ. כמה מים מותר לשתות?
- שיפי חריטן
- פורסם כ"ד אדר התשע"ה
רגע לפני שאתם ממהרים לשתות כמויות אדירות של מים, מכל סיבה שהיא, כדאי שתחשבו היטב את הכמות שתיכנס לכם לגוף. מקרה חמור של הרעלת מים התרחש בשבוע שעבר, כאשר קשישה בת 74 מתל אביב חשה ברע וסבלה ממחלת הקאות וכאבי בטן.
היא החליטה לשתות הרבה מים כדי לנסות להרגיש טוב יותר, אך זמן קצר לאחר מכן החלה לפרכס והתמוטטה. היא הובהלה למחלקת טיפול נמרץ כשהיא סובלת מהרעלת מים. מצבה מוגדר קשה, והיא מורדמת ומונשמת.
ממצאי הבדיקה הראשונית העלו כי האישה סובלת מרמות נמוכות מאוד של נתרן בדמה. במקום הטווח התקין שהוא 135 עד 145, נמצא כי ערך הנתרן בדמה הוא פחות מ-100.
הרופאים החלו במלאכת הנשמה, ובטיפול תרופתי לעצירת הפרכוסים ולהעלאת רמות הנתרן. לאחר שהצליחו לייצב את מצבה, הועברה הקשישה לאשפוז ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים - שם היא מאושפזת עדיין.
רופאים מזהירים כי הרעלת מים שכיחה אצל ספורטאים, או במקרים פסיכיאטריים. ירידה בנתרן – מינרל חשוב לכל תא בגוף, עשויה לגרום לפגיעה מוחית, פרכוסים, איבוד הכרה, והנזק עשוי להיות בלי הפיך.
הטיפול במקרים אלו מורכב ואיטי, ומתמקד בהעלאה הדרגתית של הנתרן באמצעות עירוי סודיום.
אז כמה באמת מותר לשתות? ברפואה אין תשובות מדויקות, אלא בעיקר חילוקי דעות. על פי המקובל, לא כדאי לעבור צריכה של שני ליטרים ביום.