חדשות בארץ
שום מילה על משבר מים: האם גם אתם יכולים לעשות כסף מהטפטוף במזגן?
מחקר חדש של חוקרים מהטכניון טוען כי ניתן לחסוך אלפי שקלים למדינה בשנה, באמצעות איסוף מי המזגן והגשמים. איך זה הגיוני?
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם י"ד כסלו התשע"ט |עודכן
(צילום: shutterstock)
משבר המים בישראל: חוקרים מהטכניון מפרסמים כעת ממצאים של מחקר חדש, על פיו ניתן לחסוך אלפי שקלים באמצעות איסוף מים ממזגנים מטפטפים.
בראש המחקר החשוב עומדים החוקרת תמר עופר ופרופ' ערן פרידלר - שניהם מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון. תוצאות המחקר פורסמו לפני כחודש בכנס מים בינלאומי שנערך בטכניון, והחוקרים הצליחו להראות כי מהלך כזה של איסוף הטיפות מהמזגנים המטפטפים - הוא אפשרי ב-100%.
בנוסף הראו החוקרים כי ניתן לאסוף גם 75% ממי הגשמים שיורדים בחורף, אך עם מרביתם לא ניתן יהיה להשתמש - שכן מרביתם מגיעים מהגשם הראשון, שמגיע לרוב עם לכלוך ואבק שהופכים אותו לבלתי ראוי לשימוש.
אז האם זה בכלל משתלם, ואם כן - כמה באמת נוכל לחסוך בצריכה הביתית? מלבד העובדה שהדבר תלוי באזור שבו אנו גרים, אם אדם ממוצע צורך 100 ליטר ליום מים מותפלים, שעולים בערך שלושה ש"ח לקוב (אלף ליטר) - החיסכון יעמוד בערך על 25 ש"ח בחודש עבור משפחה בת חמש נפשות. לא הרבה אמנם למשפחה, אך כשמחשבים את זה פר כל הבתים בישראל - הרי שהחיסכון הוא משמעותי ביותר.
יתרון נוסף שיש לאיסוף מי הגשמים לדברי החוקרים, הוא הקטנת העומס על מערך הניקוז העירוני, ומכאן אף צמצום הסכנות הכרוכות בהצפות - יתרון סביבתי משמעותי לטווח הארוך.