הריון בשבוע
התינוק שלי גדל: מתי מרגישים תנועות עובר?
תנועות עובר הן חלק מרגש ומשמח במיוחד של ההריון. מתי אמורים להרגיש את תנועות העובר, וממתי חשוב לעקוב אחריהן?
- דבי רייכמן
- פורסם ז' שבט התשע"ט |עודכן
(צילום: shutterstock)
הריון הוא תקופה מלאה באושר וגם בשינויים פיזיים שונים. מידי שבוע נוספות תופעות חדשות, תחושות חדשות. אחת מן התחושות המצופות ביותר והנהדרות ביותר במהלך ההריון היא, כמובן, התחושה של תנועות העובר בתוך הרחם.
העובר זז בתוך הרחם כל הזמן. בתחילת ההריון, העובר עדיין קטן מאד, ואי אפשר לחוש בתנועות שלו. בהמשך, כשהוא גדל, לפעמים קשה לזהות אם התחושה היא אכן תנועות עובר או שמא מחושי בטן כלשהם. אך בשלב מסוים, כאשר העובר נעשה גדול מספיק ותנועותיו חזקות, ניתן לחושב באופן ברור בתנועות העובר.
מתי זה קורה? בהריון ראשון לעיתים קרובות מרגישים בתנועות הראשונות בשלב מאוחר יחסית, לרוב בסביבות השבוע ה-20 להריון. הטווח הנורמלי לתחושה של תנועות עובר ראשונות הוא בין השבוע ה-16 לשבוע ה-25. בהריונות הבאים, לעיתים ניתן לחוש את תנועות העובר כבר בשלב מוקדם יותר, ואצל נשים מסוימות – אפילו מהשבוע ה-13 להריון. לעיתים, אם השליה היא שליה קדמית, כלומר ממוקמת בקדמת הבטן, קשה יותר לחוש בתנועות, ומרגישים בהן רק בשלב מאוחר יחסית – אך בכל מקרה, לפני השבוע ה-25.
למה חשוב לעקוב אחר תנועות העובר?
החל מהשבוע ה-28 להריון, ישנה הוראה לעקוב אחרי תנועות העובר. תנועות העובר נותנות אינדיקציה לכך שהעובר בריא ושמצבו תקין. אם, חלילה, לא מרגישים תנועות עובר במשך מספר שעות, או שישנו שינוי משמעותי בקצב התנועות או בעוצמתן, חשוב להגיע מידית להיבדק, מכיוון שהדבר עלול להצביע על מצוקה כלשהי של העובר. כמו כן, אם עד שבוע 25 עדיין לא מרגישים את תנועות העובר, מומלץ לגשת ולהיבדק.
המחשה מרגשת: התפתחות העובר - שבוע אחר שבוע. צפו
שוקלת הפלה? מכיר/ה מישהי שנמצאת על פרשת דרכים?
אמא יקרה, אנחנו כאן, במחלקת אמ"א של הידברות, כדי לעזור לך. העניקי לילדך הזדמנות נוספת, אל תתני לו לסיים את חייו.
לפניות אל מחלקת אמ"א – סיוע, ייעוץ והכוונה חינם לנשים למניעת הפסקות הריון והפלה: טל' 073-2221333, נייד 052-9551591. מייל kalina@htv.co.il