חדשות בארץ
הלילה: צה"ל תקף יעדי טרור ברצועה
תקיפת צה"ל באה בתגובה לבלוני הנפץ ולרקטה ששיגרו הפלסטינים לעבר עוטף עזה. מצה"ל נמסר כי "ארגון הטרור חמאס נושא באחריות על כל הנעשה ברצועת עזה וממנה"
- גבי שניידר
- פורסם ל' אדר א' התשע"ט |עודכן
אילוסטרציה (צילום: Abed Rahim Khatib / Flash 90)
מטוסי קרב וכלי טיס של צה"ל תקפו הלילה (חמישי) מספר יעדי טרור במתחם צבאי של ארגון החמאס בדרום רצועת עזה.
התקיפה בוצעה בתגובה לבלוני הנפץ ששיגרו הפלסטינים אתמול לאורך היום לעבר עוטף עזה, וכן בתגובה לשיגורה אמש של פצצת המרגמה מרצועת עזה לשטח ישראל. מצה"ל נמסר כי "ארגון הטרור חמאס נושא באחריות על כל הנעשה ברצועת עזה וממנה. צה"ל רואה בחומרה רבה כל ניסיון לפגיעה באזרחי ישראל וימשיך לפעול בתקיפות כנגד פעולות טרור אלו".
פצצת המרגמה שנורתה לעבר יישובי העוטף הפעילה את אזעקת צבע אדום במועצה האזורית אשכול. דובר צה"ל מסר כי מערכת כיפת ברזל הופעלה בעקבות השיגור כדי ליירט את הפצמ"ר, אך הוא נפל בסופו של דבר בשטח פתוח בשטח המועצה. בחסדי שמיים, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. כמה דקות קודם לכן נשמעה אזעקה בחלק מיישובי המועצה האזורית שער הנגב. לאחר מכן התברר כי האזעקה הופעלה בשל מטען גדול שהשליכו הפלסטינים במהלך ההתפרעויות שלהם על הגדר.
האזעקות בעוטף עזה היוו שיא נוסף ביום רווי אלימות פלסטינית, בו ניסו הפלסטינים לשגר עשרות זרים של בלוני נפץ לעבר עוטף עזה. 3 זרים חצו לתוך שטח ישראל והתפוצצו. בחסדי שמיים, לא היו נפגעים. בשעות הצהריים, 2 מטענים שחוברו לבלון התפוצצו באוויר מעל יישוב בדרום המועצה האזורית אשכול. לא נגרם נזק ולא היו נפגעים. בשעות הערב המוקדמות נמסר מהמועצה האזורית אשכול כי בלון שחצה לשטח המועצה הפיל חומר נפץ מעל יישוב בשטחה. גם במקרה זה לא נגרם נזק ולא היו נפגעים.
ובתוך כך, העיתון "א-שרק אל-אווסט" מדווח הבוקר כי החמאס העביר מסר לישראל, לפיו הוא אינו מעוניין בהסלמה. המסר הועבר באמצעות המשלחת המצרית הבכירה שהגיעה שלשום לרצועה ונפגשה עם בכירי החמאס בניסיון להתניע מחדש את יישומה של הרגיעה. בחמאס הבהירו למצרים, עם זאת, כי לא יסכימו להידוק המצור על הרצועה. על פי הדיווח, בכירי חמאס דרשו כי ישראל תחזור ליישם את ההסכם שהושג מספר חודשים ותאפשר הכנסת כסף לרצועה לצורך מימון משכורות פקידי ממשל החמאס. הסכם זה כולל גם את הגדלת מרחב הדיג ברצועה, פתרון בעיית החשמל והכנסה נרחבת יותר של סחורות לתוך הרצועה. בשלב שני, אמורים להתבצע פרויקטים תשתיתיים שונים, וכן בניית נמל ימי.