בריאות ותזונה
9 עצות לשמיעה טובה יותר באירועים משפחתיים
אם אתם לקויי שמיעה ברמה כזו או אחרת, אתם עלולים להתקשות להשתתף באירועים משפחתיים. כך תוכלו לסייע לעצמכם לשמוע טוב יותר
- אפרת מור
- פורסם ט"ו אייר התשע"ט |עודכן
(צילום: shutterstock)
לסובלים מלקות שמיעה, ההמולה שנוצרת סביב ארוחות משפחתיות במסגרת אירועים משפחתיים וארוחות משותפות עלולה לגרום לתסכול ולתחושת חוסר נוחות. אלה עשויים לחוש בקושי בהבנת הסביבה ואף לוותר על ההזדמנות לקחת חלק באירועים מסוג זה. אז מה עושים? הנה כמה עצות חשובות ומועילות שיקלו עליכם במהלך הארוחה.
אף על פי שירידה בשמיעה מיוחסת בעיקר לאנשים מבוגרים בשל תהליך ההזדקנות, ישנם גם לא מעט צעירים שסובלים מפגיעה בחוש השמיעה שלהם כתוצאה מגורמים שונים. אז הנה כמה טיפים לשמיעה טובה יותר.
1. לא להסתיר - שתפו את הסובבים אתכם וספרו להם על הקושי בשמיעה. במידה וקשה לכם לשמוע ולהבין את הנאמר, פשוט תגידו. יידעו חברים חדשים או כאלו שאינם מודעים לכך שאתם לקויי שמיעה ונעזרים במכשירי שמיעה או בשתלי שבלול על מנת לשמוע.
2. להתקרב - בקשו מחבריכם להתקרב אליכם ולדבר מולכם. לעיתים המרחק הדרוש להבנה עשוי להיות קצר, עד כדי 0.5 מ', תלוי ברמת ליקוי השמיעה. אל תצפו להבין שיחה מרוחקת כאשר קיימות שיחות נוספות ברקע.
3. לא לצעוק - בקשו מחבריכם לא לצעוק אלא לדבר באופן ברור וטבעי. רצוי אף לבקש שיאטו את קצב הדיבור. דבר זה יסייע יותר להבנת הדיבור מאשר הגברת הקול. רבים חושבים שבמידה והם יצעקו, זה יסייע לכם לשמוע טוב יותר. הדרך למנוע זאת היא פשוט להסביר להם שזה לא כך.
4. חזור שנית - אם לא שמעתם מילה או משפט מסוים - אל תחששו לבקש מחבריכם לחזור על הדברים.
5. פנים אל מול פנים - בקשו מחבריכם להסתכל לכיוונכם ולהפנות כלפיכם את הפנים בעת השיחה. בדרך זו תוכלו גם להיעזר בתנועות השפתיים והפנים, לקרוא את שפת הגוף ולקבל סימנים נוספים שאינם מילוליים, ביחוד בסביבה רועשת או עם דיבור מתחרה ברקע.
6. אחד אחד - אם אתם משתתפים בשיחה קבוצתית, שבו או עמדו במקום בו תוכלו לראות את פני הדוברים. במידת הצורך, בקשו מהם לדבר בתורנות, על מנת שתוכלו לעקוב אחר השיחה.
7. סביבה נוחה - לסביבה ישנה השפעה מכרעת על יכולת השמיעה והבנת הדיבור. במידה והנכם נמצאים בסביבה רועשת, כאשר ברקע פועלת מוסיקה וכדומה, רצוי לכבות את המכשירים שברקע במידה ואין בהם שימוש.
8. ויהי אור - אם המקום חשוך ואינכם יכולים לראות את פני הדוברים, בקשו להאיר את החדר או להעביר את מקום השיחה למקום מואר.
9. משיכת תשומת לב - אם ילדכם משתמש במכשיר שמיעה, חשוב למשוך את תשומת ליבו לפני שמתחילים בשיחה. כאשר אדם לקוי שמיעה מודע לכך שמדברים אליו יכולת ההבנה שלו משתפרת משמעותית.
אפרת מור היא קלינאית תקשורת בכירה במדטכניקה אורתופון.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>