חדשות בארץ
בעבודה לא מתנצלים: "הצעת נתניהו הייתה מפליגה, היינו חייבים לבחון אותה. היינו שוקלים הצעה כזו גם מחמאס"
לאחר הביקורת החריפה של כל חברי המפלגה, בכיר העבודה, טל רוסו, טוען כי לא יכלו לפסול את ההצעה על הסף. במקביל, רוסו שוקל את המשך דרכו הפוליטי וייתכן כי הוא יתמודד לראשות המפלגה. בתוך כך, סגן הרמטכ"ל לשעבר, יאיר גולן, שוקל בחיוב כניסה לפוליטיקה
- אלי פייבלזון
- פורסם כ"ה אייר התשע"ט |עודכן
גבאי ורוסו (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
מספר 2 במפלגת העבודה, טול רוסו, הגן היום (חמישי) על ההחלטה שלו ושל היו"ר אבי גבאי, לשקול את ההצעה המפתה ששלח להם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, במטרה לשכנע אותם להצטרף לממשלתו. "הצעת נתניהו הייתה מפליגה מאוד והיינו חייבים לבחון אותה", אמר רוסו והוסיף: "הייתי שוקל גם הצעה מהחמאס. הכל היה על השולחן", אמר בריאיון לקרן מרציאנו ואודי סגל בגלי צה"ל.
רוסו גם התייחס לצעדיו הפוליטיים שהוא עשוי לנקוט, וציין כי "בימים הקרובים אחליט על המשך דרכי הפוליטית". האפשרויות שעומדות בפניו הן אחת מן השתיים - פרישה מהפוליטיקה או ריצה לראשות המפלגה.
בתוך כך, סגן הרמטכ"ל לשעבר, האלוף יאיר גולן, הודיע היום כי הוא שוקל להיכנס למערכת הפוליטית, וכי הוא מחשב בימים אלה את דרכיו. גולן הוסיף כי לא נעשתה אליו כל פנייה מכחול לבן. את הדברים אמר בגלי צה"ל, כאשר לאחריו עלה בכיר כחול לבן, גבי אשכנזי, והבהיר כי "יש לו מקום אצלנו". לדברי אשכנזי, "יאיר גולן הוא איש מאוד ראוי. אשמח אם יצטרף לפוליטיקה הישראלית".
ביום שלישי, חודש לאחר ההחלטה להקדים את הפריימריז לאוקטובר, שיגר יו"ר המפלגה לשעבר, ח"כ עמיר פרץ, מכתב ליו"ר המכהן, אבי גבאי, ודרש ממנו להקדים את התאריך ליוני. במכתב, שנשלח לגבאי גם מטעמו של מזכ"ל המפלגה, ערן חרמוני, הוא נדרש "לקבוע לאלתר מועד לכינוס ועידת מפלגת העבודה". התאריך שאותו הם מבקשים הוא בין 14 ל-16 ביוני - בתוך פחות משלושה שבועות. נזכיר כי כבר בתחילת החודש הוחלט כי ועידת המפלגה תתכנס לשם כך, אלא שלנוכח ההתפתחויות החדשות מבקשים הבכירים לזרז אותה.
מופתעים? לאחר שבנה את הקמפיין שלו על הסלוגן הקורא שלא להצטרף לממשלת נתניהו, גבאי לא פסל על הסף הצטרפות לממשלה
אתמול, כ-4 שעות לפני פיזור הכנסת, הציע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, למפלגת העבודה להצטרף לממשלתו כשהוא מנסה לפתות אותם בתיקים בכירים. שעה קלה לאחר מכן, יו"ר המפלגה, אבי גבאי, דחה את ההצעה, לא לפני שהוא מצהיר כי "חברי הסיעה דנו בהצעה והחלטנו שלא לקבל את ההצעה".
גבאי הוסיף וחשף כי "במהלך החודש האחרון מפלגת העבודה קיבלה מספר הצעות להשתלב בממשלה".
"ההצעה האחרונה מאמש כללה התחייבות לחבילת צעדים לשמירה על הדמוקרטיה, לרבות ביטול חקיקת פסקת ההתגברות, החסינות, חוקים פרסונליים ועוד", נכתב בהודעת המפלגה. "עמדתנו נותרה שאין מקום לבחירות נוספות ועל הנשיא לתת את המנדט להרכבת הממשלה לחבר הכנסת בני גנץ".
ההצעה המיטיבה, כך לפי דיווח בקשת 12, כללה הענקת תיק האוצר לגבאי, ושלושה תיקים נוספים לשאר חברי מפלגתו. בנוסף, ייגנז לאלתר חוק החסינות ופיסקת ההתגברות, ויבוטל חוק בוררות חובה שדוחק את רגלי ועדי העובדים. על פי הדיווחים, ההצעה נשקלה בכובד ראש על ידי גבאי וטל רוסו, בעוד ששאר החברים מחו על כך בתוקף.
בליכוד סירבו להתייחס לכך אך משיחה שקיים ח"כ עמיר פרץ עם ynet, מסר כי "אבי גבאי ביקש להיפגש איתי. קבענו להיפגש בשעה תשע וחצי. אני מתנגד באופן מוחלט להצטרף לממשלת נתניהו. לא נהייה גלגל ההצלה שלו". בציוץ שהעלה מוקדם יותר בחשבון הטוויטר שלו, הוסיף פרץ: "לא נכנס ולא נשב בממשלתו. כל אפשרות אחרת היא הפרה של כל מה שהבטחנו לציבור. מה שהבטחנו נקיים".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>