חדשות בארץ
בפרקליטות עולים למתקפה: "אין חוסרים ואין ריצת אמוק"
לאחר שפרקליטו של נתניהו הודיע כי יתייצב לשימוע שנקבע לראשית אוקטובר למרות החוסרים במסמכים, בפרקליטות הדפו את טענותיו וקבעו כי אין בהם שחר. "גם בחינה חוזרת זו של הדברים, ושקילת הטענות לעומקן, לא הובילה לתוצאה שונה, ונמצא כי אין מקום לשנות ממועד השימוע שנקבע"
- אלי פייבלזון
- פורסם ט' סיון התשע"ט |עודכן
נתניהו (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)
פרקליטות מחוז ת"א דחתה הערב (רביעי) את טענותיו של עו"ד עמית חדד, פרקליטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בדבר חוסרים בחומרי החקירה. בהודעת הפרקליטות הוסבר כי מאחר ואין שחר לכל הטענות המבקשות לדחות השימוע, ביניהן טענתו של חדד כי בחומרי החקירה היו חסרות עשרות מסמכים והודעות, אין סיבה לדחות את השימוע בתיקיו של ראש הממשלה.
בהודעת הפרקליטות הובא כי למרות דבריו של עו"ד חדד, "הובהר לו כי מרבית החומרים שלטענתו היו חסרים, למעשה קיימים בחומר שהועבר אליו, למעט מסמכים ספורים, שבינתיים כבר הועברו לידיו, ובכך ניתן מענה לפנייתו".
בשלב זה תקפו בפרקליטות את דבריו של נתניהו באשר לקיום השימוע באוקטובר שכינה זאת "ריצת אמוק". "הובהר במענה נוסף שנשלח אתמול לעו"ד חדד מטעם היועץ המשפטי לממשלה, כי אין שחר לטענה שהופיעה במכתבו של עו"ד חדד בדבר קיומה של "ריצת אמוק" כביכול לשימוע. בהקשר זה יודגש, כי אתמול נדחתה עתירת התנועה לאיכות השלטון שתקפה את שיקול דעתו של היועץ המשפטי לממשלה בנוגע למועד השימוע שנקבע על ידו ודרשה הקדמתו", נאמר בהודעת הפרקליטות.
עוד הוסיפו בפרקליטות: "כפי שהודגש במענה לעו"ד חדד, כל אחת מההחלטות שהתקבלה עד כה בקשר לניהול תיקי ראש הממשלה, הן כשלעצמה והן בהסתכלות כוללת על מכלול ההחלטות, מבוססת על שקילה עניינית ויסודית של בקשות ראש הממשלה, בשים לב למלוא השיקולים הרלוונטיים הנוגעים לעניין. כך התקבלה, בין היתר, בקשת באי-כוחו של ראש הממשלה להשהות את מסירת חומרי החקירה במהלך תקופת הבחירות הקודמת, למרות שהדבר היה כרוך בעיכוב מסוים במועד קיום השימוע. וכך גם התקבלה, הגם שבאופן חלקי, בקשת ראש הממשלה לדחיית מועד השימוע מהתאריך המקורי שנקבע. לעומת זאת, ככל שעלו מצד באי-כוח ראש הממשלה טענות המבוססות על שיקולים שאינם רלוונטיים להחלטה על מועד השימוע, הרי שטענות אלו נדחו".
בפרקליטות הוסיפו כי גם הטענה לפיה יש לדחות את מועד השימוע בשל תקופת הבחירות, הינה חסרת בסיס. "המסלול הפוליטי והמסלול המשפטי נפרדים הם", טענו. במכתב, פרקליטות המדינה דחתה את כל טענותיו של נתניהו כמו הקשיים המשפטיים במימון הגנת ראש הממשלה ורצונו שאחרים יממנו את הגנתו, וכן עניין הטענה בדבר קיומו של קושי בעיבוי צוות ההגנה.
"על אף האמור לעיל, ומפאת החשיבות הרבה שהיועץ המשפטי לממשלה מייחס לקיומו של הליך שימוע ככלל, ובתיקים שבנדון בפרט, נשקלה פעם נוספת בקשת באי-כוחו של ראש הממשלה לדחיית המועד שנקבע, בהתחשב במכלול שיקולים הנוגעים לעניין, בהם גם היקף חומר הראיות ומורכבותו, מחד, והאינטרס הציבורי בקיומם של הליכים משפטיים בתוך זמן סביר, מאידך. גם בחינה חוזרת זו של הדברים, ושקילת הטענות לעומקן, לא הובילה לתוצאה שונה, ונמצא כי אין מקום לשנות ממועד השימוע שנקבע, דהיינו, בתאריכים 2 ו-3 באוקטובר 2019, עם אפשרות לקביעת יום דיונים נוסף בשבוע שלאחר מכן".
ביום שני, ימים לאחר הודעת היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, כי לא ייענה לבקשתו של נתניהו לדחות את השימוע, הודיע פרקליטו של ראש הממשלה כי יתייצב לשימוע שנקבע לראשית אוקטובר. עם זאת, עו"ד חדד מתח ביקורת על הדבקנות של מנדלבליט בנוגע לקיום השימוע במועד, זאת לאחר שכבר הסכים לדחות אותו פעם אחת. בהודעה שפרסם נומק כי יש לדחות את השימוע זאת לנוכח חוסר במסמכים ובהודעות. "אם הם לא נמצאים אצלנו, אי אפשר לקרוא אותם. דבר שני, בניגוד לכל איש ציבור אחר, ועדת ההיתרים מסרבת לתת לראש הממשלה אפשרות להסתייע בחברים למימון ההגנה המשפטית שלו. זה אומר שרק אני נמצא כדי לייצג את ראש הממשלה. אדם אחד שאמור לקרוא כל כך הרבה חומר חייב יותר זמן".