חדשות בארץ
נכנס לתוקף צו האוסר על הדלקת מדורות בשטחים פתוחים
הצו החדש, אותו הוציא נציב כבאות והצלה, רב-טפסר דדי שמחי, אוסר על הדלקת מדורות בשטחים פתוחים, ויישאר בתוקף עד סוף הקיץ: "אנו מבקשים להביא לשינוי תרבותי ולקידום תרבות לבטיחות באש, בבית ובטבע"
- גבי שניידר
- י"ח תמוז התשע"ט
השריפה ליד היישוב אדרת בשבוע שעבר (צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90)
הצו האוסר על הדלקת מדורות בשטחים פתוחים נכנס היום (ראשון) לתוקפו ויימשך עד לסוף הקיץ. כך נמסר משירותי הכבאות וההצלה.
על פי הצו החדש, שיחול עד ה- 26 בספטמבר, אסורה הדלקת מדורות בין השעות 07:00 בבוקר עד 20:00 בערב. האיסור כולל הבערת אש בשטחים פתוחים, בהם יש סכנה להתפשטות האש ולסיכון חיי אדם ורכוש.
הצו החדש יחול על כל השטחים בהם יש צמחייה דליקה, שמורות טבע, חורש ויער, תחום יישוב ובכל שטח עד 500 מטרים מהם. כמו כן, ייאסרו ביצוע עבודות ריתוך או אש גלויה (עבודות היוצרות גיצי אש ובעירה) במרחק העומד על 20 מטרים מיערות, חורשים, שמורות טבע וצמחייה דליקה. עם זאת, מפקד המחוז יוכל לאשר בגזרתו אירועים מראש ובכתב ועל פי כללי הבטיחות הנדרשים.
נציב כבאות והצלה, רב-טפסר דדי שמחי, החליט על הוצאת הצו לאחר קיום הערכות מצב ובחינה של כלל הגורמים והסיכונים שהוצגו בפניו, לרבות תנאי מזג אוויר, תנאי שטח ומטען אש (צמחייה יבשה ודליקה), שיוצרים תנאים קיצוניים ומעלים את הסבירות להתרחשות דליקות ולהתפשטותן.
בכבאות והצלה לישראל מציינים, כי החורף המבורך הביא עמו צמחייה רבה, כאשר בחלק מהמקומות צמחייה זו מגיעה עד לגובה של מטר וחצי. העשבייה שהתייבשה מהווה מטען אש, היוצר מורכבות ואיום להתפשטות דליקות. בשירותי הכבאות קראו לציבור להישמע לצו, כפי שנענה להנחיות בל"ג בעומר האחרון ונמנע להדליק מדורות.
"אנו מבקשים להביא לשינוי תרבותי", אמר רב-טפסר שמחי, "בו הציבור יימנע מהדלקת אש מסוכנת באזורים בהם ישנה סכנת התפשטות, ובכלל קידום תרבות לבטיחות באש, בבית ובטבע". הוא הוסיף, כי בחלק גדול ממדינות העולם מקובל בתקופת הקיץ להימנע מהדלקת אש שמסכנת את החיים והטבע: "מדי שנה פורצות בישראל עשרות אלפי שריפות בשטחים פתוחים, גורמות להרס של טבע ורכוש ואף מסכנות חיי אדם. האקלים בישראל מחייב להעלות את המודעות הציבורית לסכנות הכרוכות בהבערת אש ולהתנהגות אחראית בטבע".