חדשות בארץ
ארדן תוקף את המשטרה: "מחאה שולית הפכה לחקירה עם שימוש באמצעים פסולים"
השר לביטחון הפנים בביקורת חריגה על המשטרה: "כאשר הדלפות אינן נחקרות, למרות פניות רבות שלי ליועץ המשפטי לממשלה... אבל מחאה שולית מול ביתו של עד מדינה נחקרת פלילית ובאמצעים פולשניים על גורמי אכיפת החוק להסביר את שיקול דעתם על הפעלת הכוח וחובתם לפרט את שיקול הדעת כדי שאמון הציבור לא ייפגע"
- אלי פייבלזון
- פורסם ל' תשרי התש"פ |עודכן
ארדן (צילום: פלאש 90)
השר לביטחון הפנים גלעד ארדן מתח היום (שלישי) ביקורת חריפה על המשטרה, זאת בעקבות התנהלותה בחקירת הטרדת עד המדינה, שלמה פילבר, במסגרתה החרימה את הטלפונים הניידים של סביבת יועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שנחשדו במעשה. ארדן הטיל "ספק רב" בשיקול דעתם בגורמי אכיפת החוק, ותהה אם הצבתו של הרכב שכרז קריאות בגנותו של פילבר, שהוגדר על ידו "מחאה פומבית גלויה לעין כל", נחשב כעבירה על החוק שאוסר הטרדת עד.
ארדן אמר כי הוא מצפה מרשויות החוק "לנקוט זהירות בכל החלטה על פתיחה בחקירה, בוודאי כאשר מדובר בחקירות רגישות עם דיון ציבורי נרחב", וכי חקירת יועציו של ראש הממשלה, ושימוש, כך לדבריו, "בצעדים פולשניים", "חייבת להתבצע רק כאשר נחיצות החקירה והפעלת האמצעים היא ברורה". הוא הוסיף כי "כאשר מדובר בספק התקיימותה של עבירה, ואני אומר בצער שספק אם היא היתה נחקרת במקרה אחר, מתחייב לכל הפחות מתן הסבר ודיווח ברור לציבור כדי שאמונו בגורמי אכיפת החוק לא ייפגע".
לפי ארדן, "כאשר הדלפות אינן נחקרות, למרות פניות רבות שלי ליועץ המשפטי לממשלה... אבל מחאה שולית מול ביתו של עד מדינה נחקרת פלילית ובאמצעים פולשניים על גורמי אכיפת החוק להסביר את שיקול דעתם על הפעלת הכוח וחובתם לפרט את שיקול הדעת כדי שאמון הציבור לא ייפגע".
אתמול דווח כי נוסף לחקירתם באזהרה של יונתן אוריך ועופר גולן, בכירים במערך הקמפיין של הליכוד, שני בכירים נוספים בקמפיין נחקרו באזהרה. לפי הדיווח בחדשות 12, אחד מהבכירים הוא מנהל הקמפיין, ישראל איינהורן. מנהל מערך הניו מדיה בליכוד, טופז לוק, העיד בימים האחרונים במשטרה.
בדומה לחשודים האחרים, גם להם החרימו החוקרים את הטלפונים הניידים שלהם והעבירו אותם לבדיקה מקיפה. אתמול נחקר אוריך באזהרה, וגולן, החשוד המרכזי בפרשה, נחקר כבר ביום חמישי. הארבעה חשודים בהצבתו של רכב מחוץ לביתו של פילבר, ממנו הושמעו כינויי גנאי, בין היתר "בוגד". מערכת הכריזה קראה לפילבר: "תהיה גבר. צא, תגיד את האמת", וכן "מה הם עשו לך ששיקרת נגד ראש הממשלה? מה הבטיחו לך?" ו"מומו, השמאל משתמש בך כדי להפיל את הליכוד".
קודם לכן דחו במשרד המשפטים ובמשטרה את הביקורת הציבורית על החרמת הטלפונים של החשודים, ובהודעה משותפת נמסר כי לא יגלו סובלנות להטרדת עד המדינה, וכי המדינה צפויה לבקש שזהות הבודק של הטלפונים יהיה שופט ולא גורם חקירה.
במשרד המשפטים ובמשטרה הסבירו כי המהלך להחרמת הטלפונים הניידים של החשודים נבעה בשל ההערכה כי הם עשויים לשפוך אור על החקירה, וכי תפיסתם נדרשת "בשל צרכי חקירה מובהקים". עם זאת, הבהירו, "בשל הרגישות המיוחדת המובנת הוחלט כבר מן השלב הראשון כי יתבקש צו מבית המשפט שיאפשר אך ורק חיפוש מצומצם, שנועד לאתר מידע הקשור לאירוע מושא החקירה בלבד, וכי בשל הרגישות במקרה זה, החיפוש ייערך במתווה זהיר שייקבע ויאושר על ידי בית המשפט", נמסר. "המדינה תבקש כי במידת האפשר השופט הוא זה שיבצע את איתור החומרים הרלוונטיים ולא גורמי החקירה. בניגוד לפרסומים שגויים, צו החיפוש האמור נועד אך ורק לאיתור מידע הרלוונטי לחקירה".
בהודעה הודגש כי "רשויות אכיפת החוק רואות בחומרה רבה כל ניסיון להלך אימים על עדים, לנסות לגרום להם לשנות עדותם או להטרידם בכל דרך". עוד נמסר כי "חומרה יתרה יש לראות מטבע הדברים כשהדבר נעשה כלפי עדי מדינה, במטרה להשפיע על עדותם. במדינת חוק לא יעלה על הדעת שיופעל לחץ פסול או שיוטרדו עדי מדינה, וממילא רשויות אכיפת החוק לא יאפשרו זאת".
הורידו את האפליקציה החדשה "הידברות Shorts", וצפו בתוכן נקי, קצר ויהודי, לפני כולם >>