חדשות בארץ
לאחר שהבריטים סירבו להגעתו: נתניהו ייפגש מחר עם פומפאו בליסבון
אתמול דווח כי ברקע פיגוע הטרור שארע בסוף השבוע בלונדון, ראש הממשלה אולץ לבטל את פגישתו עם פומפאו שאמורה הייתה להיערך היום בעיר. גורמים בממשל הבריטי אמרו ללשכת נתניהוכי הם לא יוכלו להקצות לו את מערך האבטחה הכבד שניתן לראש ממשלה ישראלי. במקום זאת, נתניהו ימריא מחר לבירת פורטוגל, שם ייפגש בנוסף עם בכירי הממשלה המקומית
- אלי פייבלזון
- פורסם ה' כסלו התש"פ |עודכן
נתניהו ופומפאו (צילום: פלאש 90)
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ימריא מחר (רביעי) לביקור בזק בליסבון וייפגש עם מזכיר המדינה של ארצות הברית, מייק פומפאו. במהלך ביקורו בבירת פורטוגל, שיימשך יממה בלבד, נתניהו צפוי לפגוש גם בכירים בממשלה המקומית.
אתמול דווח כי ברקע פיגוע הטרור שארע בסוף השבוע בלונדון, ראש הממשלה אולץ לבטל את פגישתו עם פומפאו שאמורה הייתה להיערך היום בעיר. גורמים בממשל הבריטי אמרו ללשכת נתניהו כי לנוכח ועידת נאט"ו שתתקיים השבוע בלונדון, הם הקצו די והותר משאבי אבטחה על מנהיגי העולם שיגיעו לוועידה, וכי ההתראה שנתן להם נתניהו על הגעתו הייתה "קצרה מידי".
בבריטניה הסבירו כי בשל החוסר במאבטחים, הם לא יוכלו להקצות לנתניהו את מערך האבטחה הכבד שניתן לראש ממשלה ישראלי, ובעקבות כך בחנו בלשכה את האפשרות לקיום המפגש בליסבון כחלופה הולמת.
לפני כשבועיים הכריז מזכיר המדינה האמריקני כי ההתנחלויות הישראליות לא מהוות הפרה של החוק הבינלאומי, ובכך ביטל למעשה החלטה קודמת שהתקבלה ב-1978 בידי ממשל נשיא ארצות הברית, ג'ימי קרטר, לפיה ההתנחלויות בגדה המערבית "אינן עולות בקנה אחד עם החוק הבינלאומי".
בהצהרתו טען פומפאו כי העמדה הקודמת "לא קידמה את השלום", אולם הדגיש כי אין בהכרזה זו משום נקיטת עמדה באשר לשאלת ריבונותה של ישראל על שטחי הגדה המערבית שכבשה ב-1967. ההחלטה הסופית בנושא, כך לפי שר החוץ האמריקני, צריכה להתקבל לאחר משא ומתן בין ישראל לפלסטינים.
"לקרוא לביסוס התנחלויות אזרחיות הפרה של החוק הבינלאומי לא קידם את השלום. האמת הקשה היא שלעולם לא יהיה פתרון משפטי לסכסוך, וויכוחים לגבי מי צודק ומי טועה מבחינה משפטית לא יביאו את השלום", נכתב בהצהרת פומפאו. המזכיר ציין את העובדה כי מערכת המשפט הישראלית עושה הבחנה בין שטחים שונים בגדה המערבית, בהתאם לחוק הישראלי. הוא אמר כי הממשל האמריקני יפעל על פי הבחנות אלו, אך הבהיר כי את השאלה המשפטית לגבי התנחלויות מסוימות ייבחנו בבתי משפט בישראל.
בלשכת ראש הממשלה בירכו על ההצהרה. "הממשל האמריקני דחה היום באופן ברור את הטענה השקרית – שההתיישבות הישראלית ביהודה ושומרון מנוגדת ביסודה למשפט הבינלאומי. ארצות הברית אימצה מדיניות חשובה שמתקנת עוול היסטורי. המדיניות הזו מכירה בכך שהעם היהודי אינו זר ביהודה ושומרון. זכותנו על יהודה ושומרון נובעת בראש ובראשונה מהקשר ההיסטורי רב השנים של עמנו לארץ ישראל".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>