פיתוח האישיות
אם אפשר לעשות חסד בחוץ – למה לא לעשות אותו גם בפנים?
גם אם עדיין לא הקמת בקול רעש גדול את "הגמ"ח המרכזי להשאלת פלאפון לילדים הרוצים ליצור קשר עם ההורים בשעת מצוקה ומבוכה", זהו בהחלט צעד של נתינה מצידך ועזרה לילד יהודי המבקש בבישנות שיחה בגינה או בתחנה
- פסי דבלינגר
- פורסם ח' טבת התש"פ |עודכן
(צילום: shutterstock)
תמיד אמרו שחסד חשוב, ותמיד אמרו שחסד בבית קודם לכל. ותמיד אמרו ש"עניי עירך קודמים".
מי אמרו? מתי אמרו?
גם בגן וגם בבית הספר, בסמינר, בפעילות בשבת וביום חול, הערך גם עלה בספרי הילדים והבוגרים, נעשו עבורו מבצעים נושאי פרסים והושרו סיסמאות למכביר.
"מה זה חסד בבית?", שאלנו בתמימות.
וקיבלנו תשובות: חסד בבית זה לעזור לאמא, וזה לא חשוב פחות מללכת לשכנה העניה בקצה הרחוב, זו שלא מסתדרת לא עם הילדים ולא עם הבלגן.
חסד זה לא רק לעזור בחלוקת מזון בבתי חולים אלא גם לאסוף משחקים ולעשות מה שאמא אומרת.
אבל, כמובן שלא שכחו לציין כשכבר היינו ממש גדולות, שבכל זאת, כל בת בוגרת יכולה למצוא את הזמן לפחות פעם בשבוע כדי ללכת לעזור למשפחה שלא קשורה אליה בקשר קרוב, ולעזור, כי זה חסד עצום וגדול וכבר נאמר:"עולם חסד יבנה".
אכן כך, "עולם חסד יבנה".
חשוב לעזור לסובבים, להיות עם עין פקוחה. גם אם את לא "עמותה רשומה", את אירגון חסד מהלך.
גם אם לא הכרזת בפומבי שאת "ארגון העוזר לילדים לחצות בבטחה כדי לקדם את ביטחון הדור הבא בנושא בטיחות בכבישים", את יכולה לעזור לילדים לחצות את הכביש, וזה חסד, כי יש ילדים שיכולים לעמוד הרבה זמן מבלי להעז לבקש ממשהו שיחצה איתם.
גם אם עדיין לא הקמת בקול רעש גדול את "הגמ"ח המרכזי להשאלת פלאפון לילדים הרוצים ליצור קשר עם ההורים בשעת מצוקה ומבוכה", זהו בהחלט צעד של נתינה מצידך ועזרה לילד יהודי המבקש בבישנות שיחה בגינה או בתחנה.
אבל הרי חסד הוא דבר ראשון בבית, חסד מתחיל בבית.
אז איפה זה מתבטא?
איפה לא?
מהרגע שאת עצמך בעלת הבית, את ה"אמא" בעצמה (זו שצריך לעזור לה...), את היא זו שעושה חסדים לכל בני הבית מרגע קומך ועד רגע שוכבך, כולל.
ולמה חשוב שתדעי שאת עושה חסד עם הבריות הגרות איתך באותו בית, דהיינו בעל וילדים?
כי כשאת מציעה מיטות לילדים בבוקר או בליל, ואת ערה לכך שאת עושה חסד עם ילדים יהודיים, את ממוקדת מטרה ויודעת שאת עושה דבר טוב ואת רצון ה'.
גם כשאת תולה את בגדי הבת הגדולה, שהייתה יכולה לעשות זאת בעצמה, את עושה מעשה טוב, ושלא לדבר על מקרי חסד רבים נוספים בגוף ובנפש שאת עושה בתוך ביתך, עם ילדיך עצמך ובשרך.
הרצון לעשות טוב הוא רצון טבעי שלנו. אנחנו רוצים להועיל לעולם ולעשות טוב עם הברואים.
במקום העבודה את יכולה למצוא את הטוב והחסד שאת עושה עם הלקוחות או בעל העסק. מציאת נקודת החסד מעוררת בך את המוטיבציה והסיפוק.
אז אם בחוץ, למה לא בפנים?
אותו החסד שבונה את העולם - בונה גם את עולמך הפנימי, ובונה לך גם את הסיפוק האמיתי בתוך הבית.
פסי דבלינגר היא מרצה להעצמה אימהית pid38a@gmail.com