חדשות בארץ
מנדלבליט לוועדת הכנסת: לדחות את בקשת החסינות של חיים כץ
היועץ הדגיש כי הוא אינו מקל ראש ברגישות הרבה הגלומה בבחינת התנהלותו של חבר כנסת במסגרת הליכי חקיקה כעבירה פלילית, וכי כתב האישום בעניינו של כץ לא נועד להתערב בעבודתם הסדירה של חברי הכנסת, שכן האישומים נגדו הם חריגים ביותר ואינם עולים בקנה אחד עם דרכי העבודה המקובלות בכנסת
- אלי פייבלזון
- פורסם ג' שבט התש"פ |עודכן
כץ (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט קבע היום (רביעי) כי יש לדחות את בקשת החסינות של ח"כ חיים כץ. בחוות הדעת שהעביר ליו"ר ועדת הכנסת, ח"כ אבי ניסנקורן, הוסבר כי ארבע העילות למתן חסינות מפני העמדה לדין של חברי כנסת, כפי שהן מובאות בחוק החסינות, אינן חלות במקרה של כץ, שכן האישומים נגדו הם חריגים ביותר ואינם עולים בקנה אחד עם דרכי העבודה המקובלות בכנסת. חסינותו של כץ, שמואשם בעבירות מרמה והפרת אמונים, תעלה מחר לדיון בוועדת הכנסת, שהוקמה ביום שלישי.
לפי מנדלבליט, החריגות בפעולותיו של כץ היא מכך שהן לימדו על מנהגו ליצור מצגי שווא מרמתיים, בין היתר כלפי חברי כנסת אחרים, באופן אשר היה בו כדי להשפיע על יכולתם של חברי כנסת להפעיל את שיקול דעתם באופן ענייני ועל בסיס מצע עובדתי נכון ומלא.
מנדלבליט (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
לצד זאת, היועץ הדגיש כי הוא אינו מקל ראש ברגישות הרבה הגלומה בבחינת התנהלותו של חבר כנסת במסגרת הליכי חקיקה כעבירה פלילית, וכי כתב האישום בעניינו של כץ לא נועד להתערב בעבודתם הסדירה של חברי הכנסת, נוכח השוני "המשמעותי" בין מקרה זה לבין מקרים אחרים של קידום חקיקה ע"י חברי כנסת. לדבריו, "אין בו כדי לשקף כל כוונה לקבוע נורמות חדשות בנוגע לעבודת חברי הכנסת".
לפי כתב האישום, כץ פעל בניגוד עניינים בין תפקידו כחבר כנסת וראש ועדה לבין האינטרסים האישיים שלו ושל חברו, מוטי בן ארי. בין היתר, כץ הציג אותו לוועדות הרווחה האתיקה כגורם מקצועי, בו בעת שהוא הסתיר את העובדה כי השניים מצויים בידידות עסקית ואישית רבת-שנים.
אתמול אישרה מליאת הכנסת את הקמת ועדת הכנסת שהייתה צפויה לדון גם בבקשת החסינות של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהודיע לבסוף כי הוא מושך אותה. אם הוועדה תיתן מחר לכץ חסינות, תצטרך המליאה לאשר זאת, אך אם הבקשה תידחה, כתב האישום יוגש לבית המשפט המחוזי ומשפטו יחל.