חדשות בריאות
בעולם חוששים: האם אפשר לחלות בקורונה פעמיים?
האם הידבקות פעם אחת בקורונה מבטיחה חסינות, או שבדומה לשפעת, אפשר לחלות בה שוב ושוב? המומחים חלוקים בדעותיהם
- הידברות
- פורסם כ' אדר התש"פ |עודכן
(צילום: shutterstock)
מרבית המחלות הקיימות בעולם מתנהלות באופן דומה: חולים – מחלימים – מחוסנים. מי שחלה במחלה פעם אחת, לא יחלה בה פעם נוספת משום שהוא כבר מחוסן.
עם זאת, ישנן מחלות, כמו השפעת למשל, שבהן אפשר לחלות יותר מפעם אחת. הסיבה לכך היא שהנגיפים הגורמים למחלה עוברים מוטציות כל הזמן, ומשתנים, ולכן היעילות של החיסון בגוף פוחתת או אינה קיימת עוד לאחר זמן קצר.
ומה בנוגע לקורונה? האם מי שחלה בקורונה והחלים – מחוסן כעת לכל החיים? האם החסינות עוברת אחרי זמן מה? האם אפשר לחלות במחלה פעמיים? והאם חולה שהחלים עדיין יכול להיות נשא של הנגיף ולהדביק אחרים?
דיווחים מרחבי העולם מספרים על מקרים של חולי קורונה שהחלימו, אך לאחר ששוחררו מבית החולים ערכו בדיקה נוסף והתברר כי הנגיף עדיין קיים בגופים. האם זה אומר שאפשר לחלות פעמיים?
הדעות בנושא חלוקות מאד. ישנם חוקרים המשערים שאכן, אפשר לחלות בנגיף פעם נוספת, ואילו אחרים מאמינים שמחלה אחת יוצרת חסינות. חוקרים מסוימים אומרים כי יש מידע די נרחב על וירוס הקורונה, מאחר שמדובר בווירוס נפוץ בקרב בעלי חיים, שרק כעת עבר גם לבני אדם. רובם טוענים כי מחלה פעם אחת יוצרת חסינות – אך גם הם מודים כי מדובר בסבירות בלבד, ולא במידע אמין ומאומת.
מספר מומחים טוענים כי בשלב זה מוקדם מדי לדעת אם הידבקות יוצרת חסינות, ואם היא נמשכת זמן רב או רק תקופה מסוימת.
עם זאת, מומחים מסוימים טוענים כי העובדה שחולים שהחלימו נמצאו כנשאים של הנגיף אינם בהכרח מדבקים, אלא שמדובר בשאריות של הנגיף שנותרו בגוף – מבלי שהזיהום יהיה קיים בפועל.
עד שיהיו תשובות חד משמעיות, נראה שהצוותים הרפואיים יצטרכו לנקוט במשנה זהירות גם במטופלים שכבר חלו והחלימו.