בריאות ותזונה
ימי קורונה: איך נמנעים מכל הנשנושים?
בימים אלה, כשהזמן לא חולף והמרחק למקרר קטן, כדי ללמוד מחדש איך לשמור על אכילה מבוקרת
- עדינה בכר
- פורסם כ"ה ניסן התש"פ |עודכן
(צילום: shutterstock)
בימים אלה, כשהזמן לא חולף והמרחק למקרר קטן מאוד, בואו נשמור על אכילה מבוקרת. הקורונה היא הזדמנות נהדרת להבין עד כמה הבריאות חשובה לנו כערך, והיא מלמדת אותנו כמה כוחות טמונים בנו לנצח את כל האתגרים שלנו. תזונה ואורח חיים בריא יאפשרו לנו לשמור על נפש בריאה בגוף בריא.
לפניכם מספר טיפים שכדאי לכם לנסות כדי לסגל לעצמיכם הרגלים טובים:
1. מחשבה יוצרת מציאות: זכרו לאורך כל התקופה כי מחשבה יוצרת מציאות. דמיינו שאנחנו אחרי המשבר, ופעלו בהתאם. הדבר החשוב הוא לצאת מחוזקים מזה שהצלחנו להתמודד עם אחד האתגרים הקשים, מגיפה עולמית, לא פחות, להבין בזכות אלו משאבים וליישם גם בתזונה ובאורח חיים בריא.
2. התמקדו במה כן כדאי לאכול - רוב האנשים יודעים מה לא לאכול ונמנעים, וזה עלול ליצור חסרים תזונתיים ואף תת תזונה. הכינו רשימת קניות ממוקדת מטרה. שלבו בה חלבונים - עוף, בשר, ביצים, דגים, גבינות, חלבונים מהצומח כמו טופו, מיסו וסייטן. שומנים בריאים - שמן זית, אבוקדו, זיתים, חמאה, שמן קוקוס, שמן אבוקדו, אגוזים ושקדים וירקות חיים וקפואים. זו הזדמנות גם לסוכרתיים לבדוק באופן אישי כיצד משפיעים עליהם מאכלים שונים, וניתן להתייעץ על כך עם דיאטנית באמצעות שירותי הרפואה המקוונת בימים אלה.
3. רשימת קניות ממוקדת קורונה -
* דגים - מכילים אומגה 3 וחומצות שומן שמגנות על המוח מפני מחלות ניווניות וחשובה לפעילות עצבית.
* שום - למלחמה בבקטריות ולהגנה על המוח וכלי הדם.
* שוקולד מריר - מכיל נוגדי חמצון חזקים שמסייעים להאטת תהליכי הזדקנות של המוח ולשיפור זרימת הדם.
* שקדים - מכילים ויטמין E שחשוב לתפקוד המוח.
* יין אדום - מכיל רזרוטרול המשפר את זרימת הדם ומהווה נוגד חמצון.
* עגבניות - מכילות ליקופן המגן מפני אלצהיימר, דמנציה וסוגים שונים של סרטן.
* אבוקדו - מקור מצוין לאשלגן, סיבים ושומן חד בלי רווי המסייעים לבריאות הלב וכלי הדם. כמו כן, מפחיתים תהליכי דלקת וחמצון ומפחיתים עמידות לאינסולין.
* תה ירוק - מכיל נוגדי חמצון החיוניים לשמירה על תפקוד המוח ואף לייצור קשרים חדשים בין תאי המוח.
* ביצים - מספקות חלבון בעל ערן ביולוגי גבוה החשוב לתפקוד מערכת החיסון ולשימור מסת השריר.
* ג'ינג'ר - מכיל נוגד חמצון חזק המפחית תהליכי דלקת.
* קינמון - מפחית עמידות לאינסולין ומסייע להורדת סוכר בסוכרתיים.
* ברוקולי - עשיר בסיבים תזונתיים המקנים תחושת שובע ופוליפנוליום שהם נוגדי חמצון.
* אגוזי ברזיל - (עד חמש ביום) עשירים בסלניום, נוגד חמצון חזק המיטיב עם פעילות הלבלב.
4. סדר יום ושגרת אכילה - אל תישארו בפיג'מה. התקלחו ולבשו בגדים כאילו אתם יוצאים לפגישה. הכינו לו"ז וקבעו מראש מתי אוכלים, מתי עובדים, מתי מנקים ומסדרים את הבית, מתי עושים פעילות, מתי נוטלים את התרופות והתוספים. אם ניתן לצאת למרפסת או לגינה ולהיחשף מעט לשמש - עשו זאת. זכרו ליטול ויטמין D בימים בהם החשיפה לשמש קטנה במיוחד.
5. לבשו בגדי ספורט - כאשר אתם קמים בבוקר, התחילו אותו עם פעילות גופנית קצרה של 20-30 דקות. הדבר ייתן לכם אנרגיה להמשך היום ויעזור לכם להתחיל את היום באנרגיות גבוהות. הכינו את בגדי הספורט ערב קודם - זה יעזור לכם לעשות את זה בבוקר.
6. שיתוף פעולה - כאשר עושים את התהליך יחד, קל הרבה יותר. קבעו כללים שיעזרו לכם במהלך וגייסו את בני המשפחה לטובתכם. אפשר אפילו להכין דף כללים ולהציב אותו על המקרר, ולוודא שעומדים בכללים שהוצבו מראש. קבעו יחד זמן שבו תעשו הפסקה לפעילות גופנית. זמן איכות שתוכלו להנות ממנו, וגם מההפסקה.
7 .הקשבה לגוף - אוכל הוא מקור לאנרגיה שמאפשרת את פעילות הגוף. ככל שאנו מתייחסים יותר לאוכל כפינוק או פיצוי, אנו מעלים את הסיכון לאכילה לא מבוקרת.
8. רעבים או צמאים - אם יש לכם ספק, סימן שזה לא רעב אמיתי, הסיחו את הדעת ולמדו לגלוש על גלי הכמיהה. אם הצלחתם לעכב את האכילה אפילו ב-5 דקות תיווכחו שהדחף ירד, וכך תרוויחו עוד כמה שעות של שקט, וכשתחליטו לאכול האוכל יהיה טעים יותר. נסו לשתות כוס מים אולי עם כמה טיפות לימון, כך תרוויחו ויטמין C על הדרך.
עדינה בכר היא דיאטנית קלינית במרכז DMC לטיפול בסוכרת.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>