חדשות בארץ
עמיר פרץ מצטרף לממשלה: "בחרנו להיות אנשי הבעד"
יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ, הודיע על הצטרפות מפלגתו לממשלת הרוטציה בראשות נתניהו וגנץ. על פי ההסכם שהושג, הוא יכהן כשר הכלכלה ואיציק שמולי יעמוד בראש משרד הרווחה. ההסכם יובא לאישור ועידת מפלגת העבודה
- גבי שניידר
- פורסם כ"ח ניסן התש"פ |עודכן
עמיר פרץ (צילום: תומר נויברג, פלאש 90)
יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ, הודיע אמש על הצטרפות מפלגתו לממשלה בראשות בנימין נתניהו, בעקבות ההסכם הקואליציוני שהושג בין הליכוד וכחול לבן. "החלטנו להצטרף לממשלת אחדות שוויונית עם רוטציה, שתביא לחילופי שלטון בין בנימין נתניהו לבני גנץ", כתב בפייסבוק. "בעוד שנה וחצי אנו נהיה שותפים לכניסתו של בני גנץ לתפקיד ראש הממשלה ה- 13 של מדינת ישראל".
בפוסט ארוך נימק פרץ את החלטתו להצטרף לממשלה, על אף שהתחייב שלא לכהן כשר תחת נתניהו: "בשעת חירום לאומית, בריאותית וכלכלית, החלטנו להיות שוב בצד שפועל להגשים את תפיסת העולם הסוציאל-דמוקרטית שלנו, לעמוד שוב במרכז הבמה הפוליטית, ולהשיב את מפלגת העבודה להיות גורם חשוב, משמעותי ומשפיע על מדיניות ממשלת ישראל".
פרץ ציין, כי פעל להקמת ממשלה בראשות גנץ וסירב להצטרף לממשלת ימין צרה על אף ההצעות הנדיבות שקיבל: "עלינו להביט על המצב הפוליטי כפי שהוא, ולא כפי שהיינו רוצים שהוא יהיה. שלוש מערכות בחירות רצופות הסתיימו ללא הכרעה. המצב הזה הביא אותי לקבל החלטה, שאני יודע שתעלה לי בביקורת. אך תפקידי הוא להסתכל על מצב המדינה, מצב החברה הישראלית והמציאות הפוליטית, ולהעמיד את האינטרס של הציבור בראש סדר העדיפויות".
"בזמן הקריטי הזה לאזרחי ישראל, החלטנו להמשיך לתת את הגיבוי לבני גנץ ולהמשיך את השותפות עם כחול לבן", הוסיף פרץ. הוא הדגיש, כי מפלגתו מצטרפת ל"ממשלת אחדות שוויונית, עם רוטציה בתפקיד ראש הממשלה, לא לממשלת ימין".
על פי ההסכם שהושג, פרץ יעמוד בראש משרד הכלכלה, וחברו למפלגה, איציק שמולי, יהיה שר הרווחה: "מפלגת העבודה תחזיק בשני משרדים משמעותיים מאוד, דרכם תהיה לה השפעה גדולה על חייהם של כלל אזרחי ישראל. אנו נהיה גורם משמעותי בעיצוב תקציב המדינה".
"אני מאוד מעריך את תפקידה של האופוזיציה במדינה דמוקרטית, ועשיתי מלאכה זו במשך עשרות שנים. אינני אומר שצריך להצטרף לכל ממשלה, ממש לא. אך לממשלה כזאת – בה בני גנץ הוא שר הביטחון וראש הממשלה ברוטציה; גבי אשכנזי הוא שר החוץ; יו"ר ההסתדרות עד לפני שנה, אבי ניסנקורן, הוא שר המשפטים; אלון שוסטר, בשר מבשרה של תנועת העבודה במשך שנים, משיב את משרד החקלאות אל ידיה הנאמנות של ההתיישבות העובדת – בממשלה כזאת מפלגת העבודה חייבת להיות, ואסור לה לברוח מהאחריות הזאת".
"ההתבדלות וההקצנה בשנים האחרונות הן שהפכו את מפלגת העבודה לנישתית, והביאו אותה לשפל בדעת הקהל. לכן החיבור הטבעי צריך להיות קודם כל לסיעה גדולה ומשפיעה בכנסת ובממשלה. סיעה, שיותר ממחציתה צמחה בתנועת העבודה, והם שותפים אידאולוגיים שלנו יותר מחלק מסיעות האופוזיציה. עשייה והשפעה הייתה תמיד דרכה של מפלגת העבודה, ובזמן הכל כך חשוב הזה עלינו לחזור לדרך זו".
"בחרנו להיות אנשי הבעד", הצהיר פרץ. "להיות נכונים לפשרות, ולהגיד גם במה אנחנו תומכים, מבלי להיגרר באופן אוטומטי לעמדת הנגד המסורתית שפוסלת שותפות בכל ממשלה". לדבריו, הוא מבין את הביקורת על המהלך, אולם "אין ספק כי האלטרנטיבה של מערכת בחירות רביעית הייתה חיזיון קשה עבור רוב אזרחי ישראל".
הסכם ההצטרפות לממשלה יובא לאישור ועידת מפלגת העבודה, ככל הנראה בתחילת השבוע הבא. הנציגה השלישית של העבודה בכנסת, מרב מיכאלי, מתנגדת בחריפות להסכם. "אם בני גנץ אכן יהיה ראש הממשלה עוד שנה וחצי – אפשר להיכנס אז. אם כל כך חשובה האחדות – אפשר לתמוך מבחוץ", כתבה הבוקר בטוויטר. "אבל אי אפשר לשקר לבוחרות ולבוחרים, ולחסל את מפלגת העבודה תמורת שני תיקים".
מיכאלי הוסיפה, כי "אם עמיר פרץ ואיציק שמולי רוצים לתת לביבי לבחור את היועמ"ש ואת השופטים שלו, ולחמוק מעונש – זאת בעיה שלהם. מפלגת העבודה לא תסכים לכך".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>