חדשות בריאות
השימוש באמצעי שב"כ לאיכון חולי קורונה הוארך בחמישה ימים
ועדת המשנה למודיעין ושירותים חשאיים נענתה באופן חלקי לבקשת הממשלה, והאריכה בחמישה ימים בלבד את השימוש באמצעים הטכנולוגיים של שב"כ לצורך איכון חולי קורונה. ראש הממשלה נתניהו יקיים בימים הקרובים דיון, שיבחן האם לקדם חקיקה ראשית בנושא, בהתאם לפסיקת בג"ץ
- גבי שניידר
- פורסם ו' אייר התש"פ |עודכן
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
ועדת המשנה למודיעין ושירותים חשאיים אישרה הבוקר (חמישי) להאריך בחמישה ימים בלבד את השימוש באיכוני שב"כ לצורך ההתמודדות עם נגיף הקורונה. כזכור, בתחילת השבוע פסקו שופטי בג"ץ כי אם המדינה רוצה להמשיך ולהשתמש בכלים הדיגיטליים של שב"כ – עליה להעביר זאת בחקיקה ראשית. החלטת הוועדה נועדה לאפשר לממשלה פרק זמן, כדי לקבל החלטה האם ברצונה לקדם חקיקה זו.
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, רז נזרי, ביקש בדיון בשם הממשלה להאריך בשבוע נוסף את ההסתייעות בכלי שב"כ. לדבריו, "פסק הדין של בג"ץ קבע, שככל שהממשלה מבקשת להמשיך באיכונים צריך לעשות את זה בחקיקה ראשית, ואם רוצים בינתיים להאריך צריך להתניע הליך חקיקה". נזרי הוסיף, כי "אין שום סיכוי להעביר חקיקה בשבוע. ביקשנו שבוע, מאחר שבעצם בשבוע הזה אמורה להתקיים ישיבה בראשות ראש הממשלה, השרים הרלוונטיים והשב"כ כדי לבחון האם לקדם חקיקה או לא".
"נכון לרגע זה לא התקבלה החלטה אם לקדם חקיקה או לא, אז לא חשבנו שנכון לבקש יותר זמן אלא רק את השבוע הזה כתקופת גישור", המשיך נזרי. "ביום ראשון הקרוב נראה לאן פנינו מועדות, כשתתקבל החלטת הדרג המדיני. אם לא נלך לחקיקה – בוודאי שזה ייעצר מיידית".
ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, פרופ' סיגל סדצקי, דחתה בדיון את הטענות לפיהן השימוש באיכוני שב"כ אינו נצרך. לדבריה, "רוב אסטרטגיית היציאה בנויה על שירותי שב"כ. אחרי שפתחנו כל כך, נתחיל לראות שוב הדבקות בקהילה. זה בדיוק הזמן שנצטרך לאתר בפינצטה כל מקרה ואת המגעים שלו".
יו"ר הוועדה, חבר הכנסת גבי אשכנזי, אמר בסיכום הדיון כי הוא רואה בפעולות הממשלה התחלה של התנעת תהליך חקיקה. הוועדה אישרה את הצעתו להאריך את השימוש באיכונים עד יום שלישי בלבד, ולא עד יום חמישי כפי שביקשה הממשלה. "אם אכן ביום ראשון הממשלה תחליט שהיא לא הולכת על חקיקה – ההחלטה תפוג", אמר. "אם היא תרצה להמשיך – היא תבוא אלינו ביום שלישי, ונבדוק כמה זמן להאריך".
אשכנזי הוסיף, כי הוא ממליץ להגביר את החקירות האפידמיולוגיות והבדיקות לאבחון קורונה: "אנחנו מבינים שיש סיכון, אבל נצטרך לחיות בשגרת קורונה בשנה הקרובה, ולפיכך יש חשיבות להגברת החקירות האפידמיולוגיות ובחינת חלופות טכנולוגיות אחרות".