חדשות בריאות
הממצאים הוכיחו: חשיבה פסימית מהווה סיכון מוגבר לחלות באלצהיימר
מחקר שנערך באוניברסיטת קולג' בלונדון מצביע על כך שחשיבה שלילית ופסימית גורמת לסיכון מוגבר לחלות באלצהיימר
- נעמה גרין
- פורסם ט"ז סיון התש"פ |עודכן
(צילום אילוסטרציה: shutterstock)
מחקר חדש שנערך באוניברסיטת קולג' בלונדון מצביע על כך שחשיבה חיובית ואופטימיות מונעת סיכון מוגבר למחלות, ואילו חשיבה שלילית ופסימית גורמת לסיכון מוגבר לחלות באלצהיימר ובמחלת זיכרון.
המחקר בן השנתיים התבצע על 350 בני אדם מעל גיל 55, שעברו סריקת מוח בסיום המחקר.
ממצאי המחקר הצביעו על כך שאלו שעסקו תקופה ארוכה יותר במחשבות שליליות על העבר והיו פסימיים בנוגע לעתיד - היו בסיכון מוגבר לחלות באלצהיימר ובבעיות זיכרון, עקב כמויות מוגברות של חלבוני טאו ובטא עמילואיד, הגורמים למחלת האלצהיימר.
מן המחקר עלה שהנבדקים שחשבו בצורה שלילית סבלו מהצטברות של שני החלבונים פגיעה משמעותית בזיכרון, וירידה קוגניטיבית לעומת אלו שחשבו בצורה חיובית יותר.
ד"ר נטלי מרצ'נט, פסיכיאטרית וחוקרת במחלקה לבריאות הנפש ב"יוניברסיטי קולג' לונדון", שהובילה את המחקר, אמרה: "אנו סבורים כי חשיבה שלילית חוזרת ונשנית עשויה להוות גורם סיכון חדש לדמנציה".
לדבריה, כמויות חלבוני הטאו והעמילואיד לא עלו אצל האנשים שכבר סבלו מדיכאון וחרדה, אלא רק אצל אלו שהוכיחו חשיבה שלילית. בשל כך הסיקו החוקרים כי חשיבה שלילית חוזרת ונשנית עשויה להיות הסיבה העיקרית לכך שדיכאון וחרדה גורמים לחשיבה שלילית וממילא למחלת האלצהיימר.
"זהו המחקר הראשון שמראה קשר ביולוגי בין חשיבה שלילית חוזרת ונשנית לפתולוגיה של אלצהיימר. אנשים רבים הנמצאים בסיכון אינם מודעים להשפעה השלילית של דאגה ישירות על המוח. זה מחקר חשוב שישנה את הדרך בה אני מטפל בחולים בסיכון", אמר ד"ר ריצ'רד אייזקסון, מייסד מרפאה למניעת אלצהיימר בניו יורק.
שלוש דקות מרתקות עם הרב זמיר כהן שיעניקו לכם כלים להתמודד עם פחדים, חרדות ולחצים. וגם: למה פחד הוא דבר טוב?
הרב יצחק פנגר: אם אתה שואף לשלמות – תיכנס לדיכאון:
להרצאה מלאה, לחצו כאן.
הורידו את האפליקציה החדשה "הידברות Shorts", וצפו בתוכן נקי, קצר ויהודי, לפני כולם >>